Düğün organizasyonlarının vazgeçilmez mekanlarından Kardelen Düğün Sarayı, hizmet ağını müşterilerinin ayağına kadar ulaştırıyor.
Kardelen Düğün Sarayı Bosna Hersek Mahallesi’ndeki merkez salondan sonra Büyükkumköprü’de ‘Başak’, Küçükkumköprü ‘de ise 'Lale’ adını verdiği şubeleriyle hizmet vermeye başladı.
SADECE SALON TUTSUNLAR, GERİSİ BİZİM İŞİMİZ
Düğün yapacak ailelerin her türlü taleplerine karşılık verdiklerini dile getiren Kardelen Düğün Sarayı Sahibi Abdurrahman Akay, “İnsanlar bize gelsin sadece salon tutsunlar. Gerisi bizim işimiz. Kuaförlerimiz gelin adaylarına istediği model doğrultusunda hizmet veriyor. Gelin ve damat hangi parça eşliğinde dans etmek istiyorsa, bizlere söylüyor biz de ona göre hazırlık yapıyoruz. Müzisyenlerimiz işin ehli insanlar. Müzik çalımı konusunda düğün sahiplerinin taleplerine göre hareket ediyoruz" dedi. Düğüne gelen misafirler Karadenizliyse, Karadeniz müziği çaldıklarını belirten Abdurrahman Akay, "Düğüne gelen misafirlerin tamamı Konyalıysa, Konya’ya özgü parçalar çalıyoruz. Gelin ve damadın arzusuna göre pasta yapıyoruz. Salonumuzda klima mevcut. Biz fatura fazla gelmesin gibi ince hesaplar yapmıyoruz. Klimamızı hava şartlarına göre her daim açık tutuyoruz. Bunun dışında jeneratör, otopark, internet üzerinden şifreli canlı yayın gibi hizmetlerimizi müşterilerimiz zaten biliyor” diye konuştu.
HAYALLER HAYAL OLMAKTAN ÇIKIYOR
Kardelen Düğün Sarayı’nda dünya evine girecek gelin ve damat adaylarının her türlü hayallerini gerçekleştirme sözünü veren Abdurrahman Akay, “Gelin hanım at istesin, at getirelim. Helikopter istesinler, helikopter kiralayalım. Düğün sahipleri misafirlerimi ağırlayacak yerim yok desin, biz en uygun şekilde onlara kalacak yer bulalım. Yemek konusundaki hassasiyetimiz zaten biliniyor. İnsanlar referans almadan düğün organizasyonu yapmasın. Gelsinler, bizim düğünlerimizi izlesinler. Bizler onarlın istedikleri ölçüde organizasyon hazırlayalım” ifadelerini kullandı.
KAMU KURUMLARI KENDİ İŞİNİ YAPSIN
Genel anlamda Konya’daki düğün sezonunu ve düğün salonlarının durumunu değerlendiren Akay, “Bu sene düğün sezonu durgun geçiyor. İstenen yoğunluk henüz gözlenmiyor. Bu durgunlukta okul binalarının salon işlevini yürütmesi, Avrupalıların gelmemesi etkili oldu. Avrupalılar Ramazan Ayı dolayısıyla yaz döneminde gelmeyecekler. Bayramdan sonra gelecekler, o zaman da okullar açılacak. Burada kamu kuruluşlarının düğün hizmeti vermesi de etkili oluyor. Özel sektörde önüne gelen salon açıyor. İşi bilmeyen insanlar sıcak para diye sektöre girmek istiyor. Kısacası bu meslek ayakaltına getiriliyor” diye konuştu.