Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Karşı Önlemlerinizi Alın

Bursa Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 2014-2015 yılı 'Karbonmonoksit zehirlenmelerini önleme çalışmaları' toplantısı yapıldı. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nuray Çıkrıklar başkanlığında yürütülen toplantıya Yıldırm İlçe...

Bursa Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 2014-2015 yılı 'Karbonmonoksit zehirlenmelerini önleme çalışmaları' toplantısı yapıldı.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nuray Çıkrıklar başkanlığında yürütülen toplantıya Yıldırm İlçe Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Bursagaz, Bacader ve Yıldırım Belediyesi yetkilileri katıldı.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi için alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıda, özellikleri soba ve kömür kullanımı, bacaların temizliği, şofben zehirlenmeleri ve ilk yardım gibi birçok konuda yapılması gerekenler ele alındı.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nuray Çıkrıklar, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: "Şofben ve gazlı cihazların bakımları yılda en az bir kere yapılmalı. Kömürlü soba kullanılan evlerde kalorisi yüksek kömür kullanılmalı, geceleri geç vakitlerde sobaya kömür atılmamalı, lodoslu havalarda soba ve şofben çalıştırılmamalı. Doğalgaz kullanılan evlerde ise havalandırma kapatılmamalı, gaz dedektörü kullanılmalı, her evde yangın söndürme cihazı bulundurulmalı." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri