KARBİAD’dan Cezayir’le yakın temas

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (KARBİAD), Cezayir Tarımcılar Federasyonu Başkanlığı (CIPA) ortaklığı ile Konya’da bir dizi etkinlikler ve ziyaretler için KARBİAD ve CIPA ortaklığında Cezayirli iş insanları Konya’ya getirildi.

Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (KARBİAD), Cezayir Tarımcılar Federasyonu Başkanlığı (CIPA) ortaklığı ile Konya’da bir dizi etkinlikler ve ziyaretler için KARBİAD ve CIPA ortaklığında Cezayirli iş insanları Konya’ya getirildi. Etkinliklerin Karapınar’da olan kısmında heyete Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ziraat Odası Başkanı, Durmuş Öner, Karapınar Sanayi Odası Başkanı Mustafa Söz, Karapınar Borsa Başkanı Ahmet Ulusoy, CIPA Başkanı Harun Muhammed, KARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Emre eşlik etti.

Etkinlik kapsamında konuşan KARBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Emre, “Biz Karapınarlı iş insanları olarak çıktığımız bu yolda kısa sürede çok işler başardık biz KARBİAD olarak yurt dışı temaslarımız ile Cezayirli iş insanlarını Konya’ya getirdik. Tabi bu süreçte sadece KARBİAD tanınsın demiyoruz biz aynı zamanda Konya’mızın ve Türkiye’mizin sanayide geldiği noktayı yapılan atılımları da Cezayirli İş İnsanlarına gösteriyoruz onlara örnek olmasını diliyoruz. Konya’mızın ve Türkiye’mizin katma değerini artırmaya devam ediyoruz. Tabi ilk gün Konya’mızda çok değerli iş insanları ile temasta bulunduk, ikinci gün ise Karapınar’da, Karapınarlı firmalar ile üretim yerleri ile temaslarımız oldu KAR-YEM, Oruç Karasör, Gökçan Flake tesisi ve Anka Süt hem Cezayirli İş İnsanlarına tanıtıldı hem de onların bilgi ve birikimi yol göstermesi amacı ile sunumu yapıldı. Üçüncü günde yine Konya’da değerli Karapınarlı iş insanlarımızın Konya’daki tesislerini gezdik tanıttık ve programın son halini şekillendirdik. Aynı zamanda Konya’mızın güzelliklerini de heyetimize anlatıyoruz sadece ticaret yapmıyoruz, Konya’mızı ve Konya’mızın güzelliklerini de Cezayirli iş insanlarına gösterdik bu noktada Mevlana Hazretlerine bir ziyaret gerçekleştirdik akşamda sema gösterisi ile ruhumuzu dinlendirdik üç günlük bu süreçte yorulmuştuk sema gösterisi ile dinlenmiş olduk” dedi.

MESUT TURAN




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri