Karatede açılış günü

Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezinde başladı.

Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezinde başladı. Şampiyona’nın açılış töreni bugün yapılacak

 

 

 

Karate Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezinde başladı. Şampiyonanın açılış töreni bugün yapılacak. Kadare Federasyonu Asbaşkanı Hikmet Yanartaş Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezinde saat 16.00’da yapılacak açılış törenine tüm Konyallıları davet etti. Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda dün başlayan ve ilk günü akreditasyon ve kontrol listelerinin asılmasıyla start alan şampiyona dün kata mücadeleleriyle başladı. Şampiyonada, dün ümit erkekler, ümit bayanlar ile genç erkekler, genç bayanlar kata elemelerinde karşılaştı. 45 ilden bin 100 civarında sporcu ve 70 hakemin katıldığı şampiyona ümit bayanlar kumite elemeleriyle devam edecek.  2 gün sürecek organizasyonun ardından Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmeleri yapılacak. Karate Federasyonu Asbaşkanı Hikmet Yanartaş, “Dünya Şampiyonasına katılacak olan sporcularımızı tespit etmek amacıyla organize edilen Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz Selçuklu Belediyesi Uluslararası spor salonunda yapılıyor. Dünya Şampiyonasına katılacak olan sporcuları belirlemek için seçmeler ise 14 Ağustos 2011 günü yapılacak. Konya spor kamuoyu olarak bu büyük organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şampiyonanın yapılması için bize destek olan ve spor salonunu tahsis eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konya’nın spor etkinliklerinde büyük organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yaptığını belirterek, “Konya birçok alanda önemli organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapan büyük bir kent. Yaptığımız etkinlikler ve organizasyonlarla birçok kente model olan bir şehir. Yerel yönetimlerimiz ve federasyonlarda yönetici olan çok sayıda hemşerimizin de bu konuda payı oldukça büyük. Belediyelerimizin spor organizasyonlarında sürekli destek olması, modern ve fonksiyonel tesisler inşa ederek hizmete sunması organizasyonları yüzümüzün akıyla tamamlamamıza yardımcı oluyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da organizasyona destek olması nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri