Karate federasyonu madalya hedefini büyüttü

100 bin lisanslı sporcu barajını geçen ve ilk sekiz ayda Türkiyeye 301 madalya kazandıran Türkiye Karate Federasyonu yeni dönemde daha büyük hedeflere yelken açacak.
Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre 2011’de Türkiye’ye en fazla madalya getiren branş olan karate hedef büyüttü. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2011 yılının ilk sekiz ayı itibariyle uluslararası turnuvalarda 301 madalya kazandıklarını ifade ederek, “Ekim ayında Malezya’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’nda alacağımız madalyalarla bu sayı daha da artacak. Malezya’ya dünyanın zirvesindeki yerimizi korumak için gideceğiz” dedi.
Türkiye Karate Federasyonu, 16-18 Eylül tarihlerinde Bağcılar Spor Salonu’nda yapılacak İstanbul Open ve Karate 1 Premier League turnuvaları öncesi Ataköy Sheraton Otel’de basın toplantısı düzenledi. Delihasan “Yılda 80’in üzerinde organizasyonla Türkiye’nin en faal federasyonlarından birisiyiz. Son yıllarda düzenlediğimiz her turnuva Avrupa Karate Federasyonu (EKF) ve Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından takdir beratıyla ödüllendiriliyor. Hafta sonu yapılacak iki turnuvada 50’in üzerinde ülkeden 1200’e yakın sporcu tatamiye çıkacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri