Karate 1 Premier League İstanbul Etabını, Milliler Zirvede Tamamladı

Dünya Karate Federasyonu kayıtlarına ‘rekor katılımlı organizasyon’ olarak geçen Karate 1 Premier League İstanbul etabı, sona erdi. Türk sporcular, çıktıları beş final mücadelesinin dördünü kazanarak milli takımı, genel sıralamanın...

Dünya Karate Federasyonu kayıtlarına ‘rekor katılımlı organizasyon’ olarak geçen Karate 1 Premier League İstanbul etabı, sona erdi. Türk sporcular, çıktıları beş final mücadelesinin dördünü kazanarak milli takımı, genel sıralamanın zirvesine taşıdı.

Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı Karate 1 Premier League İstanbul etabında 57 ülkeden 592 sporcu mücadele verdi. Kasım ayında Almanya’da yapılacak Dünya Karate Şampiyonası öncesi en ciddi prova olarak görülen organizasyon kayıtlara ‘rekor’ olarak geçti.

Türk Milli Karete Takımı, İstanbul etabını 4 altın, 1 gümüş madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer alarak tamamladı. Organizasyonda ikinci sırayı 2 altın, 6 gümüş, 8 bronz madalya ile Mısır, üçüncülüğü ise ikişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan İran elde etti.

DÖRDÜNCÜ ALTIN ERKEK TAKIM KATA’DAN

Kapanış gününde ilk altın madalya Ali Sofuoğlu, Orçun Duman ve Arslan Çalışkan’dan oluşan Erkek Kata Takımı'ndan geldi. Final mücadelesini İranlı rakibine karşı veren milli sporcu, seyircinin büyük alkışını alan kata performansları ile 4-1 kazanarak şampiyon oldu. Milli takımda Ali Sofuoğlu, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. U21 Avrupa Şampiyonu sporcu, 6 Eylül Cumartesi günü yapılan ferdi kata finalinde altın madalya kazanmıştı.

Dünya ve son iki yılın Avrupa Şampiyonu sporcu Enes Erkan ise +84 kilo finalinde tatamiden 9-5 mağlup ayrıldı. Enes, geçen hafta da Japonya’nın Okinawa kentinde gümüş madalya kazanmıştı.

İLK GÜN 3 ALTIN MADALYA

Karate 1 Premier League İstanbul etabının ilk gününde Ali Sofuoğlu ferdi katada, Serap Özçelik ferdi kumite 50 kiloda, Serkan Yağcı da ferdi kumite 75 kiloda altın madalya kazanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri