Karatayın şampiyonu Müslime Ali Yaman

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Okulları Futbol turnuvası sona erdi
24 takımın mücadele ettiği turnuvada Müslime Ali Yaman İlköğretim Okulu şampiyonluk coşkusu yaşayan takım oldu. Karatay Lisesi çim sahada düzenlenen turnuvada 2000-2001 doğumlu minikler mücadele etti. Turnuvanın final karşılaşmaları ise dün yapıldı. Final müsabakalarında Çatalhöyük Munise Lütfi Onat İlköğretim Okulu ile Şekibe Aksoy İlköğretim Okulu 3.’lük 4.’lük maçına çıktı. Şekibe Aksoy’u 3-0’la geçmeyi başaran Çatalhöyük Munise Lütfi Onat turnuvanın üçüncüsü oldu. Karşılaşmanın ardından Müslime Ali yaman İlköğretim Okulu ile Kocatepe İlköğretim Okulu şampiyonluk mücadelesine çıktı. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmayı penaltılarda 6-5 kazanan Müslime Ali Yaman İlköğretim Okulu şampiyonluğa ulaşan takım oldu. Kocatepe İlköğretim Okulu ise ikincilik kupasını kaldırdı.
Karatay Lig Heyeti Başkanı İhsan Çolak’ın başkanlığında düzenlenin turnuvada, beden eğitim öğretmenleri Mesut Kozan, Selim Kurt, Hasan Uysal, Hüseyin Yeşilyurt ve Şaban Çelik şampiyonanın organizesine imzalarını attılar. Turnuva sonunda üçüncü ve ikinci takımların kupa ve madalyalarını okul müdürleri verirken, şampiyon takımın kupasını Karatay İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Ergün verdi ve çocukları madalyalarını takarak başarılarının devamını diledi.
Karatay Lig Heyeti Başkanı İhsan Çolak, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarının çocukları sporu sevdirmek olduğunu söyledi. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu genç beyinlere aşılamak ve onları bu konuda eğitmek adına böyle bir organizasyonun altına imzalarını attıklarını ifade eden Çolak; “Şampiyona amacımıza ulaşmak adına oldukça verimli geçti. Finale kalan takımlar ile diğer takımlar mücadele etmekle beraber, birlikte olmanın keyfini yaşadılar. İnşallah önümüzdeki senelerde bu tür organizasyonların daha güzelini tertip edeceğimiz. Turnuvada mücadele eden tüm takımları, emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyorum. Ayrıca Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün’e verdiği destek ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri