Karatay’dan yeni çevreci yatırımlar

Karatay Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ve 74 milyon TL’ye mal olan Ulubatlıhasan Parkı ile Kafe Karatay’ın açılışı gerçekleştirildi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeşil alana verdikleri hassasiyete dikkat çekti.

Karatay Belediyesi tarafından Ulubatlıhasan Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Ulubatlıhasan Parkı ve parkın içerisinde konumlandırılan Kafe Karatay’ın resmi açılışları gerçekleştirildi. Ulubatlıhasan Mahallesi’nde önemli hizmetlerin açılışını gerçekleştiren Karatay Belediyesi, vatandaşları da ‘Karatay Mahalle Şenlikleri’nde buluşturdu.

205 PARK KAZANDIRILDI 30 YENİ PARK YAPIM AŞAMASINDA

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, törende yaptığı konuşmada yeni hizmetlerinin hayırlı olmasını diledi. Yeşile verdikleri hassasiyete dikkat çeken Hasan Kılca; belediye olarak son 4,5 yılda ilçeye 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırdıklarını aktardı. Kılca, parkın içerisindeki Kafe Karatay Şubesi’nin de bölge halkının uğrak noktası olacağını söyledi.

Karatay’da gerçekleştirilen yeşil alan çalışmaları ile birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üzerine çıkardıklarını ifade eden Hasan Kılca, “Toplamda 30 bin metrekare büyüklüğe sahip Ulubatlı Hasan parkımız; yeşil alanı, koşu ve yürüyüş yolu, basketbol, voleybol, futbol ve tenis sahaları, çocuk oyun alanları, kay kay pisti ve fitness alanına sahip. Yine parkımızın içerisindeki kale grubunun Türkiye’de başka bir örneği yok ve çocuklarımız bu alanlarımızı çok sevdi. İçerisinde Kafe Karatay’ımızı da konumlandırdığımız parkımızın güncel maliyeti 74 milyon liradır. Bu parkımızı kıymetli çocuklarımıza armağan ediyorum. Bugüne kadar ilçemize 205 park kazandırdık, 30 yeni park ise yapım aşamasında” dedi. Hasan Kılca, Ulubatlı Hasan Parkı içerisinde yapılan 4’ncü Kafe Karatay’ın bölgenin sosyal dokusunu güçlendireceğine değindi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Konya belediyelerinin şehri güzelleştirmek için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.

ÖRNEK BİR MAHALLE OLUŞTU

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yeni projelerin hayırlı olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulubatlıhasan Mahallesi’ndeki değişime dikkat çekerek, örnek bir mahallenin oluşturulduğunu kaydetti.

Başkan Uğur İbrahim Altay, birlik ve beraberlik içerisinde güzel işlere imza attıklarına değindi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, 74 milyonluk bir bütçeyle hayata geçirilen yatırımların, emeğin bir ürünü olduğu belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka; yatırımların Karatay’a hayırlı olmasını diledi.

AK Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek AK Parti Belediyeciliğine örnek bir yatırımı daha hizmete açtıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri