Karatay’dan tarih ve turizme yatırım

Restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından iç tefrişat ve çevre düzenlemelerinde sona gelinen tarihi Obruk Hanı ile kazıların sürdüğü Savatra Antik Kenti, Karatay Belediyesi’nin önemsediği iki proje olarak dikkat çekiyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediyenin turizm alanındaki projelerini belediye meclis üyeleriyle birlikte yerinde inceledi.

Başkan Hasan Kılca ile meclis üyeleri bu kapsamda önce merkeze uzak Yağlıbayat Mahallesi’ni ziyaret ederek; Karatay Belediyesi tarafından desteklenen Savatra Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarını yerinde incelediler.

Savatra Antik Kenti Bilimsel Danışmanı ve Selçuk Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Işık’tan bilgi alan Hasan Kılca ile belediye meclis üyeleri, kazılarda milattan sonra 2'nci veya 3’üncü yüzyıldan kaldığı öngörülen, yaklaşık 1800 yıllık olduğu öğrenilen sunağı da inceleme fırsatı buldular.

SAVATRA, KARATAY’IN DEĞERİNİ DAHA DA ARTIRACAK

Bölgede yürütülen çalışmalar ve Karatay Belediyesi’nin bölgedeki projeleri hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Savatra Antik Kenti’ndeyiz ve burada tarih yeniden gün yüzüne çıkıyor. Burayı ilçemiz, Konyamız ve ülkemiz için önemli bir turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Buradaki çalışmalarımızı Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Turizm potansiyelimizi daha da artıracak bu proje, zaten turizmin merkezi olan Karatay’ımızın değerini daha da artıracak diye düşünüyoruz” dedi.

TARİH VE DOĞAL GÜZELLİĞİN BULUŞTUĞU MEKÂN; OBRUK HANI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Karatay Belediye Meclisi Üyeleri, Savatra Antik Kenti’ndeki incelemelerin ardından Obruk Hanı’na geçtiler.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız tarihi Obruk Hanı ve Kızören Obruğu’nun olduğu bölgedeyiz. Burası Selçuklular döneminde inşa edilmiş 800 yıllık bir han. Çok ciddi bir turist Obruk Hanı’nı görmeye geliyordu. Ancak tabii ki geçen zaman içinde de yıkılmak üzere olan bu hanın yeninden ayağa kaldırılması amacıyla belediye olarak buranın restorasyonunu gerçekleştiriyoruz ve artık çalışmalarımızda sona geldik. Çok yakın bir dönemde çevre düzenlemesi ve tefrişatıyla birlikte burayı inşallah çok güzel bir yaşam merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri