Karatay’dan okul öncesi eğitim şenliği

Okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaştırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı okul öncesi eğitim şenliğine Selçuklu’dan sonra Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı.

Kültürpark’ta düzenlenen etkinlikte Karatay ilçesindeki ilköğretim okullarının anasınıfı öğrencileri birbirinden güzel müsamereleri ve tiyatro gösterileri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliklere Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün, İl Milli eğitim Şube Müdürü Tuncay Karabulut ve çok sayıda davetli katıldı. Okul öncesi öğrencilerinin etkinlikteki mesajı ise ‘gelecek okul öncesi eğitimle sağlanacak’ oldu. Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisini açan İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, okul öncesi eğitimin daha da yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Okul öncesi eğitimin farkındalık oluşturmak açısından çok önemli olduğunu aktaran Şahin, “Bugün burada maharetlerini izleyeceğiniz öğrencileri, okula gelmezden önceki  haliyle şimdiki halini karşılaştırdığınız zaman aradaki farkı çok rahat fark edeceksiniz. Bu anlamda okul öncesi eğitimi birkaç yıl için tüm 6 yaş gurubundaki çocuklarımızın almasını sağlayacağız. 4-5 yaş gurubunda ise hedefimizi okul öncesi eğitimde yüzde 50’yi yakalamak” dedi. Yapılan konuşmaların ardından şenlik folklor gösterisiyle devam etti.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri