Karatay’dan din görevlilerine kutlama

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinliğinde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Camilerin ve din görevlilerinin toplumun temelinde ve merkezinde bulunduğunu vurguladı

Karatay Belediyesi tarafından “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla ilçede görev yapan imam, müezzin ve din görevlilerinin katılımıyla bir buluşma programı düzenlendi.

GÖREVLERİ ÇOK KUTSAL

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Camilerin ve din görevlilerinin toplumun temelinde ve merkezinde bulunduğunu vurgulayarak, tüm din görevlilerin haftasını tebrik etti.

Kılca, “Din görevlilerimizin görevleri çok kutsal. Bizler her Cuma farklı bir camide vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Yine hemşehrilerimizle, teravihlerde, vakit namazlarında bir araya geliyoruz. Bu buluşmalarımızda görüyoruz ki her imamımızın, müezzinimizin birbirinden farklı özellikleri var. Sizler görevinizi hakkıyla yapıyorsunuz” dedi.

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Camilerin hayatın ve şehirlerin tam merkezinde olduğunu dile getirdi.

Camilerin birliğin sembolü olan yegâne mekânlar olduğunu kaydeden Konya İl Müftüsü Ali Öge ise; günün anlam ve önemine değinerek düzenlenen programdan dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan; Din görevlilerinin haftasını tebrik ederek, din görevlilerinin toplumda çok önemli görevleri bulunduğunu ifade etti.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri