Karatay'daki ruhsatsız bina yıktırıldı

Karatay'ın Akabe Mahallesi Menzil Caddesi üzerinde bulunan Karcan Yapı Kooperatifi’ne ait 4 katlı 16 daireli yapımı yeni tamamlanan bina, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktırıldı.

Kooperatifin kaçak şekilde binayı diktiğini belirten arsa sahipleri, arsayı başka bir müteahite verdi. Müteahit de mahkemenin kararına istinaden yıkıma başladı. Yıkım ile ilgili bilgi veren ve arsa sahipleri ve kooperatif arasında problem yaşandığını belirten Karcan Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Cingöz, binanın ruhsatının olmadığını, yıkımın kooperatif üyelerini üzdüğünü söyledi.

Cingöz, “Biz bu binayı 2012 yılında eski kooperatif yönetiminden devraldık. Eski kooperatif yönetimi, bu binaya ruhsat almadan belediyeye 'Arsaları toplayacağız' diyerek inşaata başlamışlar. Karatay Belediyesi, binanın inşaatının yapımına izin vermiş ve binanın yapımına başlanmış. Ancak binanın ruhsatı olmadığı için şu an kaçak görünüyor. Daha sonra arsa sahipleri ile bir anlaşmazlık yaşandı ve şu an yıkım gerçekleşiyor. Yıllardır yapımı süren binanın madem tapusu yoktu, neden bu zamana kadar belediye binanın yapımına izin verdi? Bizim zararımızı şimdi kim karşılayacak? Para biriktirip ev sahibi olmak isteyenlerin hayali suya düştü. Çözüm yoluna gitmek istedik, ancak fırsat verilmedi. Bilirkişi gelip tespitler yapacak" açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili Karatay Belediyesi ise şu açıklamayı yaptı: "Mülkiyeti Şemsettin Küçükazay ve Hamdi Küçükazay'a ait olan arsa üzerinde ruhsat alınmadan bina yapılmış. Şikayet üzerine mahkeme binanın yapımını durdurdu. Mahkeme, yapı ruhsatı alınmadan mesken inşatına başlandığını belirterek, yıkım kararı verdi. Öte yandan mahkeme kaçak yapı inşa etmek suçundan ilgililere para cezası verdi."

KERİM ATICI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri