Karatay’da robotların yarışı başladı

Karatay Belediyesi tarafından, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen Robokaratay Projesi kapsamındaki “Karatay Robot Yarışması” başladı.

Yarışmaya katılan ortaokul ve lise öğrencileri, belli görevleri yapabilen tasarımlı robotlarıyla kıyasıyla bir mücadele içine girdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, iki gün sürecek yarışmanın ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Karatay’da eğitim çağındaki tüm gençlerin yeni gelişmelere ayak uydurmasını önemsediklerine dikkatleri çeken Başkan Kılca; “Robokaratay Projemiz sayesinde gençlerimizin yarınlarımızı kodlamasına öncülük ediyoruz” dedi. Karatay’daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışma, Karatay Kılıçarslan İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiriliyor. Yarışma boyunca ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra danışmanlarından oluşan toplamda 45 okuldan 400’ün üzerinde öğrenci, tasarladıkları robotlarla 9 farklı kategoride kıyasıya yarışıyor. Öğrenciler “Robotlar Yarışıyor” programı ile hem eğlenecekler hem de geleceğin mesleği olan robotik uygulamalar konusunda deneyim kazanacaklar.

ROBOKARATAY PROJESİ SAYESİNDE BİLİMLE DONANMIŞ BİR NESLE KATKI SUNUYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; geleceğin popüler meslek alanlarından birisi olan Robotik Kodlamayı çok daha geniş bir tabana yaymak, öğrenilmesini eğlenceli bir hale getirmek için Karatay’da Robokaratay Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade ederek, özellikle gençler arasında robotik teknolojilere olan ilgiyi artırmak istediklerini belirtti.

Gençlere geleceğin teknolojilerini öğretmek için ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için Robokaratay projemizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, MEVKA’nın da katkılarıyla hayata geçirdik. Proje kapsamında ilçemizdeki 10 okulumuza robotik kodlama atölyesi kurduk. Şimdi de proje kapsamında Karatay Robot Yarışması’nı düzenliyoruz. Bu yarışları düzenlememizin asıl amacı, geleceğin teknolojilerine çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlayabilmek. Çocuklarımızın Türkiye’nin geleceğine ve nitelikli insan kaynağına gün be gün güç katacağını, kendilerini de bütünsel olarak geliştireceklerini çok iyi biliyoruz. TÜBİTAK işbirliğiyle; ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselere TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmuştuk. Yine kayıt yaptıran ilçemizdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine “TÜBİTAK Bilim ve Teknik” ile “Bilim Çocuk” dergilerini ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla bilgi ve teknolojiyle donatılmış bir neslin yetişmesine katkı sunduğumuza inanıyorum. Bu gençlerimiz, gelecekte alanlarında adından söz ettirecek işler ortaya koyacaklardır. Yarışmaya katılan ve ister başarılı olsun veya olmasın tüm çocuklarımız, ülkemizin gücünün ana omurgasını oluşturacaklar. Karatay Belediyesi olarak bu sürece her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri