Karatay'da "madde bağımlılığı" konferansı

Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ailelere "madde bağımlılığı" konulu konferans verildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansta, madde bağımlılığı ile mücadelenin önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Gelişmiş toplumlarda belli bir zamandan sonra farklı problemlerin kendisini gösterdiğini belirten Hançerli, bağımlılık konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini, belediye olarak emniyet güçleriyle ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili adayı Leyla Şahin Usta ise madde bağımlılığı ile mücadele konusunda özellikle gençlerin ilgisini çekecek yerlerde konferanslar yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Konya Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Ferahnur Çavdarcı Yaman tarafından madde bağımlılığı konulu konferans verildi.

Yaman, madde bağımlılığında en önemli ve etkili faktörün arkadaş olduğunu ifade ederek, ailelere sürekli çocuklarının arkadaş çevresini kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

Konferansa, AK Parti Konya Milletvekili adayı Rüveyda Gülseren Kozak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yıldırım, Karatay Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden, Kadın Meclisi Başkanı Havvanur Aydın ve aileler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri