Karatay'a yeni cazibe merkezi

Mevlana alanı ile müze arasında yeni bir cazibe merkezi oluşturacaklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bölgede sanat sokakları ve butik müzeler olacak. Binlerce kıymetli eser bu müzeler aracılığı ile vatandaşla buluşturulacak" dedi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Şen'in yanı sıra, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Başkan Kılca'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

HALKLA İÇ İÇE BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ VAR

Geçmiş dönem Karatay belediye başkanlarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmaya başlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay'da bizden önce görev yapan tüm başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Borçsuz ve kredisiz bir belediye anlayışı ile Karatay bugünlere geldi. Biz de yönetim olarak bu anlayışa sahip çıkacağız ve Karatay'ı hak ettiği noktaya ulaştırmanın mücadelesini vereceğiz” dedi. Karatay'da vatandaşla iç içe yönetim anlayışını benimsediklerini aktaran Kılca, “Vatandaşımızın bizden beklediği, kendilerinin sorunlarını dinleyip, onlara yalnız olmadığını hissettirmektir. Bizim vatandaşımız azizdir. Onlar, hizmetin en iyisine layıklar. Bu konuda ne kadar çaba göstersek de azdır. Ramazan ayında 29 gün farklı camilerde teravih namazı kıldık, her akşam farklı bir yere konuk olduk. Vatandaşımızın içinde olduk, onları dinledik. Bu anlayışın sürdürülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BÖLGE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK

Mevlana alanı ile müze arasında bir cazibe merkezi oluşturulacağını söyleyen Başkan Kılca, daha sonra şunları kaydetti: “Projelerimiz arasında bir şehir müzesi var. Konya'da sergilenemeyen binlerce eserimiz var. O kıymetli eserleri müze aracılığı ile vatandaşımızla buluşturacağız. Mevlana ile müzenin arasını bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Yine alanda sanat sokağı ve butik müzeler olacak. Bunların tamamı da tarihi Konya evlerinden oluşacak. Planlamalarımız ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Alanda biraz kamulaştırma yükü olacak. Bu dönem bu projeyi bitirirsek, bölgenin turizmi için büyük bir yol almış olacağız.”

BELEDİYE OLARAK BİZ İŞLETMEYECEĞİZ

İsmil Termal Tesisleri ile ilgili de bilgiler veren Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaplıcalar bitti. İhale için meclisten yetki alacağız. 10 yıl süreyle bir ihaleye çıkmayı deneyeceğiz. Müşteri olursa işletmeyi vereceğiz. Doğrusu belediye olarak, termal tesisi biz işletmeyi düşünmüyoruz. Ayrıca yol üzerinde 5 yıldızlı otel projeleri vardı. Şu dönemde ekonomik gerekçelerden dolayı otellerin yapılmasının doğru olacağını düşünmüyoruz.”

HAKLI ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ

Sorulan soru üzerine Konya basını ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Hasan Kılca, bundan sonraki süreçte basın kuruluşları yol haritasından da bahsetti. Yerel medyanın desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Kılca, “Yerel medyamızın her biri bizim için ayrı ayrı değerlidir. Yaşanılan zorlukları biliyoruz. Bu konuda elimizden gelen ne ise yapacağız. Eleştiriye açık olduğumuzu da belirtmek isterim. Yeter ki yapılan eleştiriler haklı ve bilgiye dayalı olsun. Çünkü bizler de insanız. Bizimde bir hatamız, eksiğimiz ve kusurumuz olabilir. İftiraya girmedikten sonra haklı eleştirilerin hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Önemli olan her şeyi güzel göstermek değil, bir eksiklik olduğunda da eksikliği üslubu ile söyleyebilmektir. Haklı eleştiriler bizim de eksikliklerimizin kapanması için bir vesile olacaktır” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri