Karatay’a Şehir Parkı

Ereğli Yolu Kavşağı’nda eski hobi bahçeleri olarak kullanılan yeşil alanı Karatay Şehir Parkı’na dönüşüyor. Park içerisine Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti yapılacak. Bin araçlık otoparka sahip olan parkın 2016 başında tamamlanması hedefleniyor

Karatay Belediyesi Ereğli Yolu Kavşağı’nda hobi bahçeleri olarak kullanılan yeşil alanı Karatay Şehir Parkı’na dönüştürüyor. Proje kapsamında park içerisine 12 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet yapılıyor. Gölet, kendi kendini temizleme özelliğiyle Türkiye’de sayılı şehirde bulunuyor. Hobi Bahçeleri’nin Şehir Parkı olarak dönüşümünün tamlanmasının ardından park, Karatay’ın en büyük parkı olmuş olacak. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Yardımcılar parkın tanıtımı için Adalet Parkı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Parkın inşaatının sürdüğünü ve kamuoyuna tanıtma ihtiyacı hissettiklerini belirten Başkan Hançerli, “Park yaklaşık iki ay sonra tamamlanacak. Hobi bahçeleri miadını doldurdu ve Saracoğlu’na taşıdık. Burası 343 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Konya’nın en büyük parklarından biri olacak. Vatandaş otomobiliyle park alanına girebilecek. Bin araçlık bir otopark var. 418 adet kamelya var. Yürüyüş yolları, köprü, göletiyle farklı bir yer olacak. Gölet, Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti olacak. Oyun alanları, yeşil alanları, göleti ve ağaçlandırmasıyla 70 milyon liralık bir harcama yapılmış olacak. İnsanlar yol kenarlarında park yapıyor. Daha önceki park yatırımlarımızla Karatay’ın park ihtiyacını bir nebze de olsa azaltmış olduk” dedi. Pazar günleri ortalama olarak hayvanat bahçesine gelen kişi sayısının 7 bin düzeyinde olduğunu söyleyen Hançerli, bu sayının parkın yapılmasıyla 10 bin seviyesine çıkacağını belirterek, şöyle konuştu: “30 trilyona bitirilecek işi 19 trilyon liraya tamamlamak üzereyiz. Farklı projelere imza atacağız. Yakın bir gelecekte 5-6 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir çocuk oyun alanı yapılabilir. Yaz kış kullanılabilecek.” Basın toplantısının ardından, Başkan Hançerli ve basın mensuplar park inşaatını inceledi.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri