Karatay Üniversitesinden sanata tam destek

Bilim ve bilimsel düşünceyi üniversitenin temel ilkesi olarak ön planda tutan KTO Karatay Üniversitesi, iki yıldır Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri organizasyonu düzenliyor ve bu program çerç

Bilim ve bilimsel düşünceyi üniversitenin temel ilkesi olarak ön planda tutan KTO Karatay Üniversitesi, iki yıldır Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri organizasyonu düzenliyor ve bu program çerçevesinde dünyanın dört bir yanından onlarca sanatçıyı bir araya getiriyor. Yeni eğitim-öğretim yılında 3.’sünü gerçekleştirmeyi planladığı Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri’nin ilki 13-28 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleşti ve bu organizasyona 21 ülkeden katılım gösteren profesyonel ressamlar, Konya’nın tarihi ve kültürel yapısını yerinde inceleyerek sanatsal bakış açısıyla üretilen 54 tabloyu KTO Karatay Üniversitesi sanat galerisine kazandırdı.

Mevlana’nın hoşgörü felsefesi çatısı altında Konya’nın Selçuklulardan günümüze kadar uzanan tarihi mirasına ışık tutan tabloların üretildiği ve küratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun yürüttüğü 1. Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri’nde üretilen tablolar katalogda bir araya getirilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanat camiasında sanata ve sanatçıya verdiği destekten ötürü adından sıkça bahsettiren KTO Karatay Üniversitesi, bilime verdiği önem ve bilimsel alanda yapmayı planladığı çalışmalarla eğitim sektöründe öncü olmayı hedeflerken, sanata verdiği destek ve yapacağı sanatsal faaliyetlerle de sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alacağının sinyallerini vermeye başladı. 1. Uluslararası Bilim, Sanat, Kültür Günleri kataloğu yayımlandığı ilk günden itibaren sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri