Karatay Üniversitesi 4 yeni kontenjan açtı

Öğrenci alımında 3üncü döneme adım atan KTO Karatay Üniversitesi, eğitim verdiği bölüm sayısını sürekli genişleterek 2012-2013 öğretim yılında dört yeni bölüm açtı.

Öğrenci alımında 3’üncü döneme adım atan KTO Karatay Üniversitesi, eğitim verdiği bölüm sayısını sürekli genişleterek 2012-2013 öğretim yılında dört yeni bölüm açtı. 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak ek kontenjan tercihlerinde KTO Karatay Üniversitesi 4 yeni bölüme öğrenci alımına başlıyor.

KTO Karatay Üniversitesi Hukuk, Uluslararası Ticaret, İşletme, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Adalet Meslek Yüksek Okulu bölümlerine ek olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Sosyal Hizmet bölümleri, Mühendislik Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde ise İç Mimarlık Bölümüne 2012-2013 öğretim yılında ek yerleştirme döneminde (27 Eylül-1Ekim 2012)öğrenci alımı yapacak.

Üniversite ve bölümlerle ilgili bilgi veren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversite olarak sanayi ve ticaret ile iç içe, teorik bilginin yanı sıra pratik bilgiye dayalı eğitime de büyük önem verdiklerini belirterek iş dünyası ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak lokomotif bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediklerini ve bu amaca yönelik nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Açılacak bölümleri de yine bu doğrultuda belirlediklerini dile getiren Prof. Dr. Ömer Torlak, “KTO Karatay Üniversitesi kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik bölümler açıyoruz ve bölümlerimizden mezun olan öğrencilerimiz teorik ile pratiği sentezlemiş, en az iki yabancı dile hakim olan, donanımlı bireyler olarak mezun olacaklardır. 2012-2013 öğretim yılında; Mühendislik Fakültesinde yer alan Bilgisayar, Mekatronik, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği bölümlerine ilaveten İnşaat Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan İşletme ve Uluslararası Ticaret bölümlerine ilaveten Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Sosyal Hizmet Bölümü ayrıca Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesini ve bu fakültede İç Mimarlık Bölümünü açıyoruz. Bu bölümlerimiz ilk olarak 2012 ek yerleştirmelerde öğrenci alacaktır ve mezun olan öğrencilerimiz kendilerini geliştirmeleri halinde rahatlıkla istihdam edilebileceklerdir” dedi.

LYS’de ilk 5000’e giren öğrencilerin KTO Karatay Üniversitesini tercih etmeleri halinde üniversiteden asgari ücretin 3 katına kadar aylık burs alacaklarını, ayrıca yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burs imkanlarının bulunduğunu da dile getiren Prof. Dr. Torlak hak edilen bursların normal eğitim-öğretim süresince alttan ders bulunması halinde bile kesilmeyeceğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri