Karatay hastane istiyor

Karatay'da sağlık yatırımlarındaki eksiklik vatandaşı bezdirdi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Şehir Hastanesi'nin Karatay'ın ve Konya'nın tüm ihtiyacını karşılayacağını belirtirken, vatandaşlar 'bir hastane' yetmez diyor

Şehir merkezinde hizmet veren Numune Hastane'sinin yıkılması, artan nüfus ve ilçelerin büyümesi hastane eksikliğini gün yüzüne çıkardı. Özellikle Karatay'da ikamet eden vatandaşlar sağlıkla ilgili problemlerini çözmek için yoğunluk nedeniyle Karatay dışındaki hastaneleri tercih etmek zorunda kalıyor. Karatay'ın en önemli problemlerinden biri olarak gösterilen hastane problemi vatandaşları mağdur ediyor. Meram'da ikamet eden bir vatandaş Eğitim Araştırma Hastanesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve pek çok özel hastaneyi tercih edebiliyor. Selçuklu'da da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Beyhekim Devlet Hastanesi ve çok sayıda hastane hizmet veriyor. Karataylı ise ilçesinde bazı semt polikliniklerinin dışında tedavi olabileceği kapsamlı bir hastane bulamıyor. Şehir planlamasında hastane yeri planlanmayan Karataylı sağlık hizmetlerini diğer ilçelerden alıyor.

TEK UMUT ŞEHİR HASTANESİ

Numune Hastanesi inşaatı müteahhit firmanın problemleri nedeniyle uzun bir süre aksamış, geçtiğimiz aylarda başka bir firmaya geçen inşaat işi nihayet başlamıştı. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Karatay'da yaşanan hastane sıkıntısının yapılması planlanan 'Şehir hastanesi' ile ortadan kalkacağını belirterek, “838 yataklı olarak planlanan, daha sonra bin 500 yatak kapasitesine artırılan 'Şehir Hastanesi' sadece Karatay'a değil, tüm Konya'ya yetecek” dedi. Nakiboğlu Hastane binasının da Karatay'a sağlık alanında hizmet vereceğini ifade eden  Küçükkendirci, şöyle konuştu: “Bu bina ile ilgili görüşmeler de devam ediyor. Bahri Dağdaş arazisine yapılacak şehir hastanesi bölgeye fazlası ile yetecektir. Çevre yolunun üzerinde olması da büyük avantaj. Bir eğitim araştırma hastanesi gibi olacak. Tıbbı donanım eksiği bulunmayan, sosyal  alanları bulunan, otel konforunda hizmet veren bir sağlık merkezi olacak. Bunun dışında Karatay'da diğer ilçelerde olduğu gibi Aile Sağlığı Merkezlerimiz hizmet veriyor. 50 bin nüfusa bir 112 merkezi olmak üzere acil noktalarımız var.” Yapılması planlanan raylı sistemin Şehir Hastanesi'ne uzak bir noktadan geçmesini de değerlendiren Küçükkendirci, “Büyükşehir yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu. Ulaşımda bir sıkıntı çekilmeyeceği ve ileriki dönemlerde organize sanayileri de içine alan bir hatla hastaneye bağlantı yapılabileceğini ifade ettiler. Beyhekim Devlet Hastanesi'nde yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız” şeklinde konuştu.

KARATAY GERİ KALDI

Karatay ilçesinde ikamet eden Hüseyin Ekmekçi isimli vatandaş sağlık hizmeti almak için Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittiğini belirterek, “Kendi aracımız olmadığı için otobüsle ulaşım sağlıyoruz. Evden çıkıp hastaneye ulaşmamız 1-1,5 saati buluyor. Bir de bu yolculuk hasta ile olursa çekilmez bir çile halini alıyor. Yıllardır bu sorun yaşanıyor. Kocaman ilçede bir devlet hastanesi olmaz mı. Karatay yatırımlardan nasibini alamadı” şeklinde konuştu. İsmail Küçükbaşcı isimli vatandaş da Şehir Hastanesi'nin tüm Konya'ya hizmet edeceğini vurgulayarak Karatay'a hizmet verecek bir hastanenin de yapılması gerektiğini söyledi. İlçelere yatırımların eşit oranda paylaştırılmadığını ifade eden Küçükbaşcı, şöyle konuştu: “Karatay bölgesinde şehir merkezine çok yakın yerlerde daha uygun alanlar bulunmasına rağmen çok sayıda kamu yatırımı Selçuklu'ya yapıldı. Meram da yatırım alıyor fakat Karatay mahrum kaldı. Selçuklu'nun nüfusu aldı başını gidiyor. Değeri arttı. Karatay'a yeni yatırımların kazandırılması gerekiyor.”

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri