Karatay eğitime yatırım yapıyor

Yaklaşık 7 milyon liraya mâl olacak ve üstün zekalı çocukların eğitim göreceği okul sıfatına kavuşturulacak olan BİLSEM'in temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Eğitim merkezi, 2019 yılının 2 veya 3. ayında tamamlanacak"

Yaklaşık 7 milyon liraya mâl olacak ve üstün zekalı çocukların eğitim göreceği okul sıfatına kavuşturulacak olan BİLSEM'in temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Eğitim merkezi, 2019 yılının 2 veya 3. ayında tamamlanacak" dedi

Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi üzerinde yapımına başlanan Karatay Bilim, Sanat ve Eğitim Merkezi'nin temeli düzenlenen program ve edilen dualar ile atıldı.  Programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

2004 YILI KARATAY'INDAN ESER YOK

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, 2004 yılı öncesi Karatay'ı ile 2004 senesi sonrası Karatay arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtti. "AK Parti belediyeciliğinin gücünü gösterme konusunda en güzel örneklerden sadece biridir Karatay" diyen Özboyacı, sosyal ve alt yapı yatırımları ile Karatay'ın farklı bir havaya büründürüldüğünü söyledi. Konya isminin bu aralar sürekli bilim ile anıldığını da hatırlatan Vekil Özboyacı, "Bu, çok sevindirici bir gelişme. Medeniyetimizin kalesi Konya'da 100 bin katılımcı Bilim Festivali alanını ziyaret etti. Şehrimizin böylesine önemli programlara daha fazla ev sahipliği yapmasına adına çalışmalarımıza hız veriyoruz. Ülke olarak güçlü ve büyük bir yürüyüşümüz var. Bilim, sanat ve eğitimle yürüyüşümüzü daha da güçlü hale getirmeliyiz. Yerli ve milli vurgusu yapmamız gerekiyor. Ülkenin en büyük gücü ve geleceği gençlerdir. Gençlerimizin kendilerini yetiştirmesi adına bizler her zaman tüm imkânlarımız ile öncü olacağız" dedi.

BÜYÜK PROJELER BİZİ KORKUTMUYOR

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, kendi öğrencilik yıllarındaki imkânlar ile şuanki öğrencilerin imkânlarının kıyas edilemeyecek kadar çoğaldığına dikkat çekti. Öğrencilerin müzikten tarihe, elektrik-elektronikten matematiğe kadar usta eğitimcilerin elinde yoğrulduğunun altını çizen Angı, şunları kaydetti: "Öğrencileri, geleceğe hazırlamak millet olmanın bir gereğidir. Her şeyi devletten bekleyen değil, elindeki imkânlar doğrultusunda devlet ile bütünleşmek Karatay'ı bu hale getirdi. Çok değişmiş bir Karatay'ın varlığına şahit oluyoruz. Hep birlikte gayret edildi. Hükümetimiz Konya'ya önem verdi. Tüm bakanlarımız Konya deyince çok daha heyecanlandılar. Yıllar yılı bitirilmeyen ne kadar proje varsa hepsi bitirildiği gibi, yepyeni hayallerimiz de gerçek olarak, hayata geçti. Bir bereket dönemi yaşadık. Kaynaklar ürettik. Bölgemizin çevresi değişirken, insanlarımızın hayatı kolaylaştırıldı. Tüm kamu kurumları, STK'lar ve şehrimizin insanı Konya'yı geleceğe taşımak adına çaba gösterdi. Geleceğe güçlü şekilde yürümeye devam edeceğiz. Büyük projeler artık gözümüzü korkutmuyor."

ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLERİN OKULU

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise şu ifadeleri kullandı: "Karatay'daki değişim ve yenilenme çok hızlı şekilde devam ediyor. Tramvay geldi, adliye binası yapıldı. Kaymakamlık geliyor ve belediye hizmet binasının yeri hazırlanmış. Karatay İlçe Emniyet binası geliyor. KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi gelecek. Adalet Parkı yapıldı ve daha bir çok hizmet vatandaşımıza sunuldu. Hükümet ve yerel yönetimin aynı paralelde olmasının birer neticesidir bu. Yoksa bu hizmetler bir anda olmaz. Şehir Hastanemiz de hızlı şekilde yükseliyor. Karatay'ı bugünlere hep birlikte getirdik. İlçemizin nüfusu arttı. 3-5 yıla kadar ilçede çöküntü bir yer bulmak bile mümkün olmayacak. İmar revizyon planı ile temel attığımız yer, okul alanı olarak ayrıldı. Burası 3 bin 900 metrekarelik bir yer. Eğitim merkezi, tahmini 7 milyon liraya mal olacak. Üstün zekalı öğrencilerimiz bu merkezde eğitim görecek. Tamamı ile farklı proje. 26 derslikli bir okul yapısına kavuşacak. 2019 yılının 2. veya 3. ayında bitmesi planlanıyor." Konuşmaların ardından dualar edildi ve butonlara basarak inşaatın ilk temeli atıldı.

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri