Karatay Diyeti Bir Yaşam Tarzıdır

Uzun zamandır beslenme programlarını alt üst eden ve söylediği birçok konuda da her zaman tartışılan diyetlerin ismi Canan Karatay’ın dediği gibi onun listesi bir diyet değil yaşam tarzıdır ve bunu uygularken kesinlikle bu gerçeği göz önüne almak gerekir.

Uzun zamandır beslenme programlarını alt üst eden ve söylediği birçok konuda da her zaman tartışılan diyetlerin ismi Canan Karatay’ın dediği gibi onun listesi bir diyet değil yaşam tarzıdır ve bunu uygularken kesinlikle bu gerçeği göz önüne almak gerekir.  Karatay diyetinin en belirgin özelliği tamamen yavaş bir şekilde kilo verdirip aynı anda da sağlıklı kalma adınadır. Diyetin güzel tarafı bu sayede kesinlikle verilen kilolar geri alınmaz. Bugün birçok yerde Canan Karatay’ın diyet listelerini bulabilirsiniz. O yüzden Karatay diyetine başlamak isteyenler rahatlıkla bulabilirler.  Canan Karatay aslında takipçilerine yani zayıflamak aynı zamanda sağlıklı kalmak isteyenlere bir haftalık bir diyet listesi hazırlamış liste gün gün takip edildiğinde bir hafta sonunda yeniden başa dönerek devam ediyorsunuz.  Bu diyeti hedeflediğiniz kiloya kavuşuncaya kadar yapıyorsunuz lakin hedeflediğiniz kiloya ulaştınız diye bu listenin dışına da çıkmanız beklenmiyor çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi Karatay diyeti aslında bir yaşam tarzı. Canan Karatay’ın diyet listesine bir göz atmak isterseniz  adresine tıklayıp haftalık diyet listesine ulaşabilirsiniz.

Düşünürseniz kendimizi bugüne kadar bildiğimizden beri insanlar her zaman daha zayıf olmak ve daha fit görünmek adına yapmadıkları şey kalmaz. İnsanlar özellikle de bayanlar her zaman diyetteler ve kilo veriyorlar ancak bunu yaşam tarzlarına da adapte etmedikleri için diyeti bıraktıkları anda verdiklerinin üzerine koyarak yeniden alıyorlar işte burada da direkt olarak psikolojik bir çöküntü başlıyor.  İnsanı psikolojik anlamda yıkıntıya da uğratan yersiz diyetler onları ister istemez obezite gibi bir gerçeklikle baş başa bırakabiliyor.  Obezitenin de yalnızca kilo almak değil beraberinde birçok sağlık sorununu getirdiğini de unutmamak gerek.  Buna bir örnek vermek gerekirse polikistik over’i gösterebiliriz. Polikistik over bir şişmanlık hastalığıdır ve bunu yaşayan kadın sayısı ülke genelinde 3’te 1 oranındadır. Bunu beraberinde adet düzensizliği ve hormon dengesizliği de gelecektir.  İşte bu gerçeklik konusunda Canan Karatay tüm beslenme kavramlarını rafa kaldırarak Karatay diyetini yani beslenmede hayat biçimini insanlara sunmaya çalışıyor.

*Bu makale http://diyetlerim.org web sayfasından derlenerek hazırlanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri