Karatay bisiklet yarışları hızını kesmiyor

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen düz bisiklet yarışları 23 Haziran Cumartesi gerçekleşen Karkent Pazar Yeri Etabının ardından...

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen düz bisiklet yarışları 23 Haziran Cumartesi gerçekleşen Karkent Pazar Yeri Etabının ardından bugün Saat 11.00’ da düzenlenecek Büyüksinan Pazar Yeri yarışı ile devam ediyor. Karatay Belediyesi’nin bisiklet sporuna verdiği desteğin en güzel örneği olan düz bisiklet yarışları çocuklara ve gençlere bisiklet kullanımını sevdirmeyi hedefliyor. Geleneksel hale gelen yarışlar ile bisiklet kullanımının yaygınlaşarak doğaya ve insana dost bir ulaşım aracı olan bisikletin gelecek kuşakların hayatında aktif olarak yer alması amaçlanıyor. Kişi başına düşen araç sayısı ile dünyada üst sıralarda yer alan ülkemizde hızla artan çevre kirliliğine karşı bir önlem ve spor yapma alışkanlığı kazanmış bireyleri geleceğe taşımak için Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen yarışlara yoğun katılım gerçekleşiyor.
Yarının sporcularına, bugünden destek vererek onları profesyonel olma yolundaki ilk adımlarında yalnız bırakmayan Karatay Belediyesi geleneksel hale getirdiği Düz Bisiklet Yarışlarında derece giren sporculara hediyeler vererek onları teşvik ediyor. 5 kategoride düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporculara protokol tarafından, her kategoriden ilk 3 sporcuya bisiklet, 4, 5 ve 6. olanlara eşofman takımı, 7,8 ve 9. sporcuya kol saati hediye ediliyor. Karatay Belediyesi, 30 Haziran Cumartesi Günü Büyüksinan Pazar Yeri’nde gerçekleşecek yarışın ardından 7 Temmuz’da Adalet Parkı’nda, 14 Temmuz Cumartesi Günü ise Olimpiyat Parkında düzenlenecek olan Beşinci Karatay Düz Bisiklet Yarışları’na herkesi davet ediyor.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri