Karatay Belediyesi’nden 30 milyonluk sağlık yatırımı

Son yıllardaki sağlık yatırımlarıyla ilçenin ve Konya’nın sağlık alt yapısına önemli katkılar sunan Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Mahallesi’nde inşa ettiği Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

Son yıllarda ilçeye yaptığı yatırımlarla Konya’nın ve Karatay’ın gelişmesine önemli katkılar sağlayan Karatay Belediyesi yeni bir yatırımını daha hayata geçirerek, Nakipoğlu Mahallesi’nde inşa ettiği Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ni açılışını gerçekleştirdi. Açılış programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Konya İl Sağılık Müdürü DR. Mehmet Koç, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN DİNLENMEKTİR

Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Bugün Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın isminin ilelebet yaşatılacağı sağlık ocağımızın aile sağlığı merkezimizin ve sağlıklı hayat merkezimizin açılışını hep birlikte yapıyoruz. Rabb'im düşmanlara fırsat vermesin. Birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah. Birçok alanda olduğu gibi Karatay Belediyesi olarak sağlık alanında da yatırımlar yapıyoruz. İlçemizin ve şehrimizin sağlık altyapısına önemli katkılar sunuyoruz. Bugün burada geçtiğimiz yıl haziran ayında temelini attığımız Nakipoğlu Şehit Uzman Doktor Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi'nin yapımını tamamladık ve hep birlikte resmi açılışını yapıyoruz. Ülkemiz sağlık alanında rol model olacak bir noktaya geldi. Gerek salgın döneminde izlenilen yol, gerekse altı Şubat depremleri sonrasındaki özverili çabalar neticesinde de gördük ki, Türkiye'miz yüzüncü yılına yakışır şekilde ilerlemesini sürdürüyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de Hazreti Mevlana'nın çalışmak benim için dinlenmedir sözünü hayatımızın şiarı edindik. Devletimizin ve hükümetimizin bu fedakar çabaya katkı ve destek olabilmek adına önemli bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

30 MİLYONLUK YÜKSEK KONFORLU SAĞLIK TESİSİ

Açılışı yapılan sağlık merkezi ile vatandaşlara yüksek konforda sağlık hizmeti sunacaklarını belirten kılca şunları söyledi: “Bin 500 metrekare alan üzerinde 2 bin 822 metrekare inşaat alanına sahip merkezimiz 4 kattan oluşmaktadır. Bodrum katında spor ve aktivite salonları, mescitler ve yemekhane bulunuyor. Zemin katta muayene, gebe, izlem, tıbbi müdahale, aşılama ve bebek izleme gibi odalar yer alıyor. Birinci katta ağız, diş, sigara bırakma poliklinikleri, acil müdahale, çocuk gelişim, okul sağlığı, veri istatistik Psikolog, sosyal çalışmacı ve dinlenme odalarıyla birlikte laboratuvarımız yer alıyor. İkinci katta ise sorumlu hekim odası, gebe, sınıf ve salonu, sağlıklı yaşlanma, diyetisyen, fizyoterapi ve kadın sağlığının ön planda tutuldu. Sağlık odaları ile diyetisyen uygulama mutfağımız bulunuyor. Ayrıca 20 araçlık da otoparkımız mevcut. Burada birinci sınıf aile sağlığı birinci basamak, aile sağlığı merkezlerini önemsiyoruz. Hastanelerimizin yükünü alıyor. Yine koruyucu hekimliğin de burada uygulanıyor olması onların yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. 30 milyon liraya mal ettiğimiz Nakibooğlu Şehit Uzman Doktor Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezimiz hemşerilerimizin daha konforlu ortamda ve modern bir tesiste sağlık hizmeti almasına katkı sunacaktır. Yine bugün açılışını yaptığımız bu güzel merkezimiz insanı temel alan ve sosyal belediyecilik anlayışımızın bir yaklaşımla en güzel örneğini ortaya koymaktadır.”

VATANDAŞLARA SUNULACAK EN İYİ HİZMET SAĞLIK HİZMETİDİR

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Nakipoğlu Şehit Uzman Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışında, görevi başında şehit edilen Karakaya'ya gösterilen vefadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. İnsanların yaşam standartlarının iyileştirilmesi yönünde sunulacak en iyi hizmetin sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Özkan, "Devletimizin, hükümetimizin sağlık kamu hizmetinin etkinleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması yönünde üstün bir performans gösterdiğini görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardın İl Müftüsü Ali Öge'nin duasıyla Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi hizmeti açıldı.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri