Kararsız seçmen fazla

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “Şuanda kararsız kitle hayli çok. Bütün seçmenlerimizi en az bir kez yüz yüze ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Milletvekillerimizi hiç dinlendirmeden 3 gün Ankara'da 4 gün de Konya'da çalıştıracağız” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu düzenlediği toplantı ile 16 Nisan günü gerçekleştirilecek olan referandumda tercihini 'Evet' ten yana kullanacağını kamuoyuna duyurdu. Toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

GÖNLÜMÜZ KONYA'NIN 1. OLMASINDAN YANA

Uzun süredir 16 Nisan üzerine planlamalar yaptıklarını dile getiren Arat, Konya'nın birçok yatırıma layık bir şehir olduğunu belirtti. “Bir şey ya haktır ya batıl. Ötesi olamaz” diyen Arat,  “Bu zamana kadar partimizin üstlendiği dava yükünde, hep doğru yerde durmaya doğru hizmetler üretmeye çalıştık. Düşmanların okları, hep bu davanın yükümlülüğünü çekenlerin üstüne yüklenmedi. Erbakan hoca da bu saldırıya mağdur kaldı” dedi. Arat, “Bütün seçmenlerimizi en az bir kez yüz yüze ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Neden 'Evet' denileceğini anlatacağız. Şuan da kararsız kitle hayli çok. Bunları ikna etmek bize düşüyor. Bu parti çalışmasından öte ülkemizin ve ümmetin geleceği için önemli bir süreç. Tekrar bir 15 Temmuz yaşanmaması adına gerekli. Kişiler eksiklikler, eski defterler karıştırılmadan çalışmalar yapılmalı. Halk oylamasını geçeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki Konya, oy sıralamasında yine en önde gelen il olsun. Meclisin kanun ve yasalar çıkarması gerekiyor. Milletvekillerimizi hiç dinlendirmeden 3 gün Ankara'da dört günde Konya'da çalıştıracağız” açıklamalarında bulundu.

İLÇELER ARASINDA “EVET” YARIŞI VAR

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir de İl Başkanı Arat gibi referandum sürecinin hak ve batıl arasındaki mücadele olduğunu aktardı. Dua ettiklerini söyleyen Özdemir, şunları kaydetti: “Hakkın yanında kaldığımız sürece bizlere korku yok. İnananlar en üstündür. Nerede durduğumuzu, nasıl bir hizmet verdiğimizi biliyoruz. Konya, bayrağı dikecek. Ububatlı Hasan'lar Konya'da çok. İlçeler arasında bir yarış var. AK Parti hareketinin varlığını sürdürmesinde şüphesiz sivil toplum kuruluşlarının büyük emeği var. 

HAYIRCILAR BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 28 Şubat döneminde darbe yapanların ve fitnelerin, hala bir çalışma içinde olduğunu ifade etti. 16 Nisan halk oylamasının büyük önem arz ettiğini konuşmasına ekleyen Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyük bir demokrasi mücadelesi verdik. Egemenliğin millete ait olması anlayışı ile hareket ettik. 28 Şubat'ta okullardan çocuklarımızı almak zorunda kaldık. Hayırcılar, büyük bir  gayretle çalışıyorlar. İçlerinde yüzlerini tanıdığımız insanlar da var. Onları da bu yanlış yoldan dönmeye davet ediyoruz. Bize düşen görev 16 Nisan halk oylaması ile çalışma tempomuzu artırmak.”

ATEİST VE KOMÜNİSTLER DE CHP'NİN YANINDA

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün ülke iradesine karşı bir kalkışmaya kalktığını hatırlatan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, “2007'de Cumhurbaşkanı seçtirmeyen zihniyet, 2010'da yapılan halk oylaması ile bu taslağı kabul etti. 2014'de de Cumhurbaşkanı seçildi. Fitne ve fesat hala durmuyor. Yeni sistemle milli irade hiçbir zaman sekteye uğramayacak. Evet ve hayır cephesinde kimler var biliniyor.Ana muhalefet partisi CHP'nin yanında HDP, FETÖ ve sol kesimin bütün yapısı, ateistler ve komünistler yer alıyor. Bizler sessiz kalıyoruz. Güçlü bir Türkiye için 'Evet' diyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri