Karara uyulmasını istiyoruz

Türk Büro Sen Konya Şube Başkanı Osman Zeki Kara, Kısman görme engelli çalışanların mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin alınan karara uyulmasını istedi.
Kara, Görme Engelliler Derneği Başkanı Veli Özağan ile birlikte Sendika Binasında düzenlediği basın toplantısında alınan karar ile ilgili bilgi verdi. Kısmen görme engelli çalışanların akşam hava karardıktan sonra evlerine gitmenin oldukça zor olduğunu ifade eden Kara, “Türkiye Kamu Sen olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Akşam mesai sonrası havanın kararması nedeniyle evlerine gitmekte zorlanan kısmen görme engelli kardeşlerimiz için İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmuştuk. Başbakanlık Özürlüler Genelgesinde, kısmen görme engelli kardeşlerimizin evlerine rahat bir şekilde ulaşmaları için günün koşullarına göre düzenlenme yapılması için 81 ilin Valiliğine yazı gönderildi. Ancak alınan karar halen uygulanmıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yöneticilerin engelli kamu çalışanlarına gereken kolaylığı göstermeleri gerekirken alınan karara bile uyulmaması tepkilere neden oluyor” dedi.
Görme Engelliler Derneği Başkanı Veli Özağan ise konuşmasında, “Bizler kısmen görme engelliler olarak alınan karara saygılıyız. Bu karar bizlerin evlerine rahat gitmesini sağlayacaktı. Ancak şu ana kadar uygulanmıyor. Bizler hava karardıktan sonra her hangi bir kazaya maruz kalırsak bunun sorumlusu idareciler olacaktır. Çünkü kısmen görme engelliler havaların kararması ile görmeleri daha da zorlaşıyor. Engelli olmak başarıya engel değildir. Bizlerin başarılı olmalarını istiyorsanız bizlere gereken kolaylığı göstermelisiniz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri