Karar verilirse çalışmaya başlarım

Devlet Eski Bakanı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, isminin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adaylığıyla anılması ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.

Şener, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık konusunda hiç bir görüşme yapmadığını ifade etti.  31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin gerek AK Parti gerekse CHP ve diğer partiler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Şener, AK Parti'nin özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerdeki adaylarını belirlediğini fakat açıklamada tereddüt yaşadıklarını söyledi. Hassasiyetle İstanbul'da AK Parti'nin adayını açıklaması için CHP adayını beklediğini ifade eden Şener, daha sonra şunları kaydetti: "CHP içerisinden de aday adaylığını açıklayanlar ve çalışmalara başlayanlar oldu. CHP, kim daha isabetli bir aday olur düşüncesi ile hareket ediyor. Bazı anket firmaları, İstanbul için ismimi ekliyor. Şahsım ile ilgili iyi sonuçların çıktığını duyuyorum. İsmim bu anlamda yayılıyor. Ben, aday olarak ortaya çıkmayı doğru bulmuyorum. CHP, şahsım üzerinde bir karara varırsa, çalışmaya başlayacağım" dedi.

"Milliyetçi ve muhafazakâr kimliğinizin ön planda olması İstanbul'da aday gösterilmeniz konusunda etkili olur mu?" sorusunu da yanıtlayan Şener, şunları kaydetti: "Bu, elbette etkili olur fakat tek başına yeterli bir durum değil. Benim siyasi anlayışım partilerin politikalarını eleştirmektir. Hiç bir zaman hangi parti olursa olsun, seçmenini üzecek bir tutum ve fikir içinde olmadım." Ayrıca Nagehan Alçı'nın kendisi ile ilgili yazdığı yazıya da sert tepki gösteren Şener, "Güya ben, İstanbul adaylığı konusunda Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile görüşmesi için Abdullah Gül'ü araya sokmuşum. Nagehan Alçı'nın bu ifadeleri tamamı ile hayal ürünüdür. Kemal Kılıçdaroğlu, benim Milletvekili olduğum partinin genel başkanı. Kendisi ile görüşmek için araya birilerini sokmama gerek yok. Randevumu alırım ve görüşürüm. Ayrıca benim Abdullah Gül ile ne telefonda ne yüz yüze ne de birinin aracılığı ile görüşmüşlüğüm olmadı" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri