Karapınar’ın son dakika golü

Spor kamuoyunun haftalardır merakla beklediği 'Konyaspor'da Yeni Başkan Kim Olacak?' sorusu tam cevabını bulmaya hazırlanırken, ortaya yine kişisel bir hesaplaşma çıktı.
 29 Mayıs 2008'de yapılan Olağanüstü Genel Kurulda başkanlığa aday olan ancak iki listenin çekiştiği genel kurulda tüzük tadilatı konusunda yapılan oylamada diğer Başkan Adayı Mehmet Ali Kuntoğlu ve ekibinin verdiği teklifin kabul edilmesiyle yarıştan çekilen Bahattin Karapınar, aradan geçen 1 seneyi aşkın sürenin ardından tabiri caizse bu kez rövanşı aldı.
Bank Asya 1.Lig'e düşen takımın içerisinde bulunduğu durumdan bir an önce kurtarılması adına 3 haftadan bu yana devam eden çalışmalar, çabalar ve toplantıların ardından Ahmet Şan'a izin çıkmaması nedeniyle Konya'nın tüm kesimlerinin Başkan olması konusunda görüş birliğine vardığı Bahattin Karapınar, bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurula saatler kala Başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 1 haftalık süre içerisinde Konyaspor'un menfaatleri adına ne gerekiyorsa onun yapılacağını ve kesinlikle görevden kaçmayacağını, Konyaspor'un vakit kaybetmeden yeniden Turkcell Süper Lig'e çıkması için her türlü çabanın ortaya konulacağını ifade eden Bahattin Karapınar, ne oldu da Olağanüstü Genel Kurul'un yapılmasına saatler kala bir anda ortadan çekilmeye karar veriyordu.
KONYASPOR SEVGİSİ BU MU?
Kendi açıklaması 'Ailem izin vermiyor' gibi komik bir gerekçeydi. Konyaspor'a başkan olması istenen isimler için Başkanlık görevi bir misyon mu ? yoksa tam aksine bir eziyet miydi?. 'Çalıştığı holdingteki görevi ve ailesine zaman ayıramaması', 'Babasının izin vermemesi', Konyasporluluk ruhunu ön plana taşıyan, Konyaspor'u şehrin önde gelen marka değerlerinden bir olarak gören ve iş hayatlarında önemli yerlerde bulunan isimlerin, bu onurlu ve bir o kadar da sorumluluk isteyen göreve talip olmamalarına gerekçe olabilir miydi?. Tabiki Konyasporluluk ağır basarsa olmazdı. Ama gelinen noktada Konyasporluluğun ve Konyaspor sevgisinin ağır bastığını göremedik.
BİRAZ GERİLERE GİDELİM
Spor kamuoyunu şok eden bu gelişmelerin biraz geçmişini irdeleyelim dedik ve bakın ortaya neler çıktı. Aykut Kocaman'ın görev yaptığı sezon öncesinde oluşturulan Konyaspor Yönetiminde yer alan Bahattin Karapınar, o dönemde transfer komitesinin önemli isimlerinden biriydi. Aralarında El Saka, Ümit Bozkurt, Erman Ergin gibi önemli isimlerin Konyaspor'a transferinde önemli bir rol oynayan Karapınar'ın yönetimin içerisinden sivrilmeye başlaması Konyaspor Yönetimi'nde iyi giden işleri tersine döndürüyordu. Türkiye Kupası'nda Siirtspor'u 3-1 yenerek tur atlayan Konyaspor'da, Başkan Ahmet Şan'ın yeniden oluşturduğu Transfer Komitesi'nde görev vermediği Bahattin Karapınar, 5 yönetim kurulu üyesiyle birlikte 22 Eylül 2005 tarihinde Konyaspor'daki görevinden istifa ediyordu.
“BİRGÜN MUTLAKA” DİYORDU!
'Futbol Şube Sorumlusu Transfer Komitesi'nde yer almaz mı?' görüşündeki birçok kişinin destekleriyle dönemin Başkanı Ahmet Şan karşısında elindeki kozu kuvvetlendiren Bahattin Karapınar'ın içindeki Konyaspor sevgisi artık daha da artmaya başlamıştı. Bir gün mutlaka Konyaspor'da Başkanlık görevinde bulunacağını ifade eden Bahattin Karapınar, 10 Mart 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul sonunda Mustafa Yayla başkanlığındaki Yönetim Kurulu'na giriyor ve tribünden yeniden yeşil sahalara dönüyordu. Aynı yönetimde İkinci Başkan ve Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Karapınar, kötü giden takımla ilgilenen tek yönetici durumundaydı. Öyleki büyük umutlarla takımın başına gelen ve herkesin desteğini alan Teknik Direktör Ünal Karaman'ın istifasının kabul edildiğini cesaret edip hiçbir yönetici kendisine söyleyemezken, yakın dost oldukları bilinen Bahattin Karapınar bu zor kararı Ünal Karaman'a bildiriyor ve imza atarken yanında olan yöneticilerin yer almadığı veda toplantısında Ünal Karaman'ın yanında yer alıyordu.
BAŞKAN OLACAĞINA İNANIYORDU
Küme düşme hattında olan Konyaspor'un Raşit Çetiner ile birlikte son haftalarda yakaladığı çıkış döneminde sürekli olarak takımın yanında olan, adeta her dakikasını takımla birlikte yaşayan Bahattin Karapınar'ın yine ön plana çıktığı Yönetim Kurulu'nda düşünülüyordu. Takımın ligde kalmayı garantilemesinin ardından hayal ettiği Konyaspor Başkanlığı için nabız yoklamaya başlayan Karapınar'a Konyaspor delegeleri büyük destek veriyordu. Bu durum birilerini rahatsız ediyor ve hemen düğmeye basılıyordu. Konyaspor'u reklam aracı olarak kullandığını düşündükleri Bahattin Karapınar'ın karşısına aday çıkarmak isteyenler hemen görüşmelere başlıyor, bu görüşmelerde dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve şehrin bazı ileri gelenleri de yer alıyordu. Yapılan temasların ardından daha önceki yönetimlerde üye olarak görev yapan Mehmet Ali Kuntoğlu ortaya çıkıyor ve adaylığını açıklıyordu. Herkes 22 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen genel kurulun 29 Mayıs'ta yapılacak ikincisinde Bahattin Karapınar'ın başkanlığına kesin gözüyle bakıyordu. Öyle ki Konyasporlular Derneği yaptığı açıklamada genel kurulda Bahattin Karapınar'ı destekleyeceğini duyuruyordu.
ANCAK BEKLENEN OLMADI
İki listeyle gidilen Genel Kurulda tüzük tadilatı için iki teklif veriliyor ve bu tekliflerden Mehmet Ali Kuntoğlu ve ekibinin verdiği teklif 116'ya 64 gibi ezici bir rakamla kabul ediliyordu. Bunun anlamı Bahattin Karapınar ve listesinin seçime 1-0 mağlup başladığıydı. Divan Başkanı Mehmet Baykan'ın listelerin ulaştırılması adına verdiği 10 dakikalık sürenin ardından Bahattin Karapınar listesini divana sunmayarak seçimlerden çekiliyordu. O günden sonra Konyaspor delegelerine kırgınlığı olduğu bilinen Bahattin Karapınar için Turkcell Süper Lig'den Bank Asya 1.Lig'e düşen Konyaspor Başkanlığı yeniden önüne geliyordu.
BUNUN ADI RÖVANŞ OLABİLİR Mİ?
Ahmet Şan'ın görevi kabul edemeyeceğini bildirmesinin ardından tüm gözler misyonu, vizyonu ve duruşuyla bu görevi yapacağına inanılan Bahattin Karapınar'a çevriliyordu. Öyle ki Konyaspor konusunda duyarlılığı artan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yurt dışına çıkarken son kez görüştüğü Bahattin Karapınar'a 'Listeni hazırla. Gereken destek neyse vereceğiz' diyerek inanılmaz bir güven veriyordu. 1 haftalık sürede listesini oluşturduğu ve genç isimlerden oluşan paralı bir yönetim kurulunu belirlediği ifade edilen Karapınar, Olağanüstü Genel Kurula iki gün kala verdiği demeçlerde 'Konyaspor'u kesinlikle yüzüstü bırakmayız. Konyaspor'da görev almak bir onurdur. Gereken neyse o yapılacaktır. Kimse merak etmesin' söylemlerinde bulunuyordu. Bahattin Karapınar'ın Başkan olmasına kesin gözle bakan ve bir an önce göreve başlayarak transfer ve teknik heyet sorunlarının çözümünü bekleyen taraftarlar ile kamuoyunu şok eden açıklama ise önceki gün geldi. Bahattin Karapınar 'Ailem onay vermiyor' diyerek Konyaspor Başkanlığı için aday olmayacağını duyuruyordu. Bu ne kadar geçerli bir gerekçeydi. Herşeyden üstün tuttuğunu söylediği Konyaspor sevgisi bir anda altta kalıyordu. Aslına bakarsanız bu ailevi bir sorun değildi. Bahattin Karapınar'ın Konyaspor Başkanlık görevini son anda kabul etmeyişinin altında bir rövanş duygusu mu yatıyordu? Bir sene önce yapılan genel kurulda tüzük tadilatı oylamasında kaybettiğine inandığı seçimlerin rövanşını kendisine göre almıştı Bahattin Karapınar. Hem de şehrin en üst kademesinin bile kendisine koşulsuz destek verdiği, herkesin Başkanlığına kesin gözüyle baktığı bir anda Konyaspor'u yol ortasında bırakarak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri