Karapınar’ın en canlı tarihi SELİMİYE KÜLLİYESİ

İlçenin ayakta kalan tek tarihi yeri olan Selimiye Külliyesi, restore edilmesinin ardından çarşı olarak hizmete sunulması ile ayrı bir güzelliğe kavuştu.
Karapınar ilçesinde, 16. yüzyılda Mimar Sinan’ın yaptırmış olduğu Selimiye Külliyesi, restore edilmesinin ardından çarşı olarak hizmete sunulması ile ayrı bir güzelliğe kavuştu. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, külliyenin uzun zamandır harabe görüntüsünde olduğunu ancak yapılan onarım ile adına yakışır bir hale getirildiğini söyledi. Mugayıtoğlu, “Mimar Sinan’ın yaptırmış olduğu Selimiye Külliyesinin bir bölümünü oluşturan kervansaray, yapı topluluğunun en önemli bölümlerinden birisidir. Kesme taştan iki ana bölüm halinde yapılmış olan kervansaray her iki bölümü arasında bulunan iki kapı ile dışa açılmaktadır. Bu kapıların dışa dönük kemerleri, yayvan yuvarlak olup iki renkli taşın alternatif olarak sıralanmasıyla meydana gelmiştir” dedi.
Külliyenin çarşı olarak yeniden düzenlenmesinin ardından ilçeye ayrı bir güzellik kattığını da dile getiren Mugayıtoğlu, “Kısa süre öncesine kadar yıkılmakta olan külliye aslına uygun bir şekilde restore edilmesi sevinç ile karşılandı. Bizler de belediye olarak külliyenin çevresi ve içerisinde üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kervansarayın camiye bakan yönüne küçük ölçüde dokuzardan on sekiz dükkân yerleştirildi. Aynı zamanda caminin dış avlusunda da aynı sayıda iş yeri faaliyetlerine devam ediyor. Böylece burası bir çarşı konumuna getirildi” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri