Karapınar'da şükür duasına çıkıldı

Türkiye'nin en az yağış olan yerlerinden biri olan Karapınarda, yağışların bu yıl bol olması nedeniyle şükür duasına çıkıldı.
Önceki yıllarda, yaşanan kuraklıklar nedeniyle yağmur duasına çıkılmasının adeta gelenek hale geldiği Karapınar'da vatandaşlar, bu yıl yağışların bol olması nedeniyle Üzecek Dağı eteklerindeki Yassıca bölgesinde şükür duası yaptı.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programda eller bu kez ''şükür'' için semaya açıldı. Kesilen 100 baş koyunun eti pişirilerek şükür duasına katılanlara ikram edildi.
İmam Hatip Memduh Yazar, önceki yılların kurak geçmesine rağmen, bu yıl özellikle hububatın en çok suya ihtiyaç duyduğu nisan ve mayıs aylarında bölgeye düşen bol yağışın herkesi çok sevindirdiğini belirterek, ''Bu yüzden şimdi yağmur duası yerine şükür duası yapıyoruz'' dedi.
Bir insanın kendisine küçük bir hediye veren arkadaşına bile teşekkür ettiğini ifade eden Yazar, ''Biz de Karapınar halkı olarak, bize her türlü nimeti veren Allah'a teşekkür etmek ve şükretmek için bu duayı yapıyoruz. Allah insanları her zaman mükafatlandırır'' dedi.
Daha sonra yağan bol yağmur için hep birlikte şükür duası edildi ve şükür namazı kılındı.
KARAPINAR'DAKİ ÇÖLLEŞME
1960'lı yıllarda bölgede başlayan toprak erozyonu, Karapınar'da insan yaşamını olumsuz etkileyecek noktalara ulaşmış, kum fırtınalarında Konya-Karapınar kara yolu trafiğe kapanır hale gelmişti.
O tarihlerde devlet eliyle başlatılan ve halen devam eden erozyonla mücadele çalışmalarında başarıya ulaşıldı ve bölgenin çölleşme süreci, ağaçların dikilmesi, çitlerin çekilmesi gibi önemlerle durduruldu.
Karapınar'da çölleşmeye karşı uygulanan erozyonla mücadele programı, dünyadaki başarılı ender örnekler arasında gösteriliyor ve Karapınar'daki halen çöl görünümdeki Örnek Tepe, yurt içi ve yurt dışından araştırmacılarca ziyaret ediliyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri