KARAPINAR obrukları ile tanınıyor

Karapınar İlçe Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, çalışmaları hakkında bilgi verirken ilçenin son yıllarda oluşan obruklar ile daha çok tanındığını söyledi.
Karapınar İlçe Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, dünyanın 8. harikası olan Meke Gölü’ne sahip olan ilçenin son günlerde obrukları ile daha çok tanındığını söyledi. Obruk sayısının her geçen artmasının ilçede bazı endişelere yol açtığını da dile getiren Mugayıtoğlu, “Obruklarla ilgili MTA müdürlüğüne müracaat ettik. MTA Genel Müdürlüğü 2009 yılı içerisinde Obrukların oluşabileceği yerlerle ilgili bir çalışma başlattı. Uzmanlar obrukların nerede oluşacağını önceden tespit edebiliyorlar. 5 yıllık bir proje ile obrukların nerede olabileceği tespit edildikten sonra bu bölgelerde gereken tedbirleri alacağız” dedi.
Göreve geldikten sonra ilk olarak ilçe merkezindeki eski mahallelerde kamulaştırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Mugayıtoğlu, vatandaşların gönül rızası ile imar çalışmalarını tamamlayarak yol genişletme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Karapınar’ın 32 bin merkez nüfusu ile Türkiye’nin büyük ilçeleri arasında yer almasına rağmen birçok eksiklerinin olduğunu da belirten Mugayıtoğlu, “1882 yılından buyana ilçemiz belediye olarak yönetiliyor. Ancak bu nüfusa ve geçmişteki tarihine nazaran beldemizin birçok yerinde kanalizasyon yoktu. Bu artık bizim olmazsa olmazımızdı. Kanalizasyon projesini İller Bankası’na hibe olarak yaptırdık. Proje bittikten sonra da kanalizasyon inşaatının yapılması için yine İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettik ve yüzde 80 hibe aldık. Şu anda 15 kilometre kadar bir mesafede kanalizasyon çalışmamız kaldı. İnşallah Haziran başına kadar bu inşaatta tamamlanacak ve ilçe tamamen kanalizasyona kavuşmuş olacak. Bu Karapınar’ın en büyük altyapı çalışmalarından biriydi” diye konuştu.
Kanalizasyon çalışmalarının ardından ikinci hedeflerinin kanalizasyon arıtma projesi olduğunu söyleyen Mugayıtoğlu, “Bu proje bedelini Çevre Bakanlığı’ndan hibe olarak aldık. Projeyi yaptırdık. İnşallah birkaç ay içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak ve 2010 yılı içerisinde bu proje tamamlanmış olacak. İlçede yağmur suyu atık hatları vardı. Zamanla peyder pey yapılmıştı. Ama bu gerek kanalizasyon inşaatının yapılması esnasında, gerekse hatlar temizlenmediği için tamamen tıkanmıştı. Onun için 25 kilometrelik bir katı atık projesi yaptırdık. 4 bin metreye yakın hattı döşedik. Ana caddeyi en kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz. Ondan sonra bozulan yolların yapımına geçeceğiz” dedi.
Konuşmasının sonunda Karapınar’ın güneş enerjisi kullanımında önemli bir potansiyele sahip olduğunu da belirterek şunları söyledi, “Devletimizin yaptığı araştırmalar neticesinde güneş enerjisi kullanımında da ülkemizin en iyi enerji merkezi Karapınar olarak belirlendi. Bununla ilgili de gerek enerji bakanımız, gerekse bize yurt dışı bağlantılı şirketler gelerek burada güneş enerjisi üretimi için müracaatları oldu. Bölgeyi gezdirdik çok beğendiler, güneş enerjisi ile ilgili yasa çıktıktan sonra yatırım yapacaklarını yabancı şirketlerin Türk ortakları beyan etti. Gelecekte Karapınar Türkiye’nin enerji merkezi olacak” diyerek çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri