Karapınar: Görev şehrin

Konyaspor’da, yükselme grubu maçlarının hazırlıkları İstanbul’da devam ediyor. Kulüp Başkanı Karapınar, Konya şehrinin de vereceği maddi manevi destek ile Süper Lig’e yükselecek üçüncü takım olacağına inandıklarını söyledi

Süper lige yükselme umutlarını play-off maçlarına taşıyan Konyaspor’da, 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacak yükselme grubu maçlarının hazırlıkları İstanbul’da devam ediyor. Silivri Çlasis Golf otelde kampa giren Kartal’ın, önceki akşam teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana istirahat eden Erdal Kılıçaslan katılmadı. Başkanımız Bahattin Karapınar, çalışma öncesi teknik heyet ve oyuncularla bir süre sohbet etti ve daha sonra antrenmanı izledi. Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda kaleciler Haluk, Eray ve Nazmi takımdan ayrı olarak kaleci antrenörü Hakan Polat yönetiminde özel bir çalışmaya tabi tutuldu. 15 dakika tempolu koşu çalışması yapan yeşil-beyazlılar, daha sonra taktik çalışma yaptı. Antrenman, şut çalışmasının ardından yapılan açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Taktik çalışmaya katılmayan Mehmet Ayaz ve Abdulvahit Karacabey kontrol amaçlı düz koşu yaparken, antrenman kalan bölümlerini kenardan izlediler. Kartallar, dün akşam taktik ağırlıklı biri çalışma yaptılar. Antrenman oldukça neşeli geçti.

KONYASPOR’A MORAL ZİYARETİ

Konyaspor’un eski futbolcu ve antrenörlerinden, Güngören Belediyespor teknik sorumlusu Metin Altınay ve daha önce yeşil-beyazlı formayı giyen Kasımpaşa futbolcusu Sedat Yeşilkaya, play-off hazırlıklarının yapıldığı kampı ziyaret ettiler. Altınay ve Yeşilkaya, 17 Mayıs’da başlayacak yükselme grubu maçları öncesi Konyaspor’a başarılar dileğinde bulundular. 2008-2009 sezonunda Konyaspor’da antrenör olarak görev alan Güngören Belediyespor teknik sorumlusu Metin Altınay ve eski futbolculardan Sedat Yeşilkaya, başkan Bahattin Karapınar, teknik direktör Ziya Doğan, antrenörler, menajer Mesut Erçetin ve oyuncularla bir süre sohbet ettiler. Altınay ve Yeşilkaya, Konyaspor’un yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle ilk 2 takım arasına girerek Süper Lig’e çıkamadığını, ancak yükselme grubu maçlarında Süper Lig’in en büyük adayı olduğunu belirtiler.

KARTAL’IN PENALTI KARNESİ

Konyaspor penaltıdan gol atamadı. Bank Asya 1.Lig’de 34 maçlık normal sezonda lehine verilen üç penaltı atışından da gol bulamayan Kartallar, aleyhine çalınan 4 penaltı atışında da kalesinde gol gördü. Konyaspor’lu futbolcular; 3. haftada deplasmanda oynanan Dardanelspor maçında Mehmet Ayaz, 14. haftada yine deplasmanda yapılan Adanaspor maçında Branimir Poljac ve 18. haftada iç sahada oynanan Gaziantep B.Ş.Bld.Spor karşılaşmasında Erdal Kılıçaslan ile penaltı atışlarını gole çeviremedi.
Yeşil-beyazlılar’ın, aleyhine çalınan 4 penaltı atışı da golle sonuçlandı. 3. haftada deplasmandaki Dardanelspor, 21. haftada yine deplasmanda oynanan Bucaspor, 29. haftada iç sahadaki Hacettepe Spor ve 34. haftada deplasmandaki Altay karşılaşmalarında verilen penaltı atışları rakip futbolcular tarafından değerlendirilerek gol oldu.

KARAPINAR: ÜÇÜNCÜ TAKIM OLACAĞIZ

İstanbul’da yapılan Yükselme Grubu fikstür çekimini değerlendiren Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Ziya Doğan gibi tecrübeli bir teknik adam ve ekibi ile tecrübeli oyunculara sahip takımın Konya şehrinin de vereceği maddi manevi destek ile Süper Lig’e yükselecek üçüncü takım olacağına inandıklarını söyledi. Karapınar, “Öncelikle ilk 2 takım arasına girerek Süper Lig’e yükselen Kardemir D.Ç.Karabükspor ve Bucaspor’u kutluyorum. Süper Lig için son bilete 4 talip birden var. Bakıldığında takımlar arasında fazla bir farkın olmadığı görülüyor. Konyaspor’un Süper Lig’e dönüş yapabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Sezon öncesinde bakıldığında küme düşmüş bir kulüp vardı ortada. Yönetim olarak göreve geldiğimizde işimizin zor olduğunu biliyorduk. Konyaspor’umuz ile birlikte küme düşen Kocaelispor ve Hacettepe Spor’un bir sezon sonra bir alt kümeye düştüğünü göz önüne alırsak, bir buhran içerisinden çıkan takımı zirvede tutarak bir başarı elde ettik. Artık bundan sonra iş Konya şehrine ve Konyalıyım diyen herkese düşüyor. İstanbul’da oynayacağımız maçlarda taraftarlarımızın Ali Sami Yen ve Olimpiyat Stadyumlarının tribünlerini doldurarak takımımızı yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Burada önemli bir görevde İstanbul’da yaşayan Konyalı hemşerilerimize düşüyor. İyi bir organizasyonla Konyaspor’umuzu evinde gibi hissettirecek taraftar desteğini sağlayacaklarına inanıyorum.

Süper Lig yolunda önümüzde sayılı engel var. Bu yolda en önemli engel Konya şehrine, Konyalı sanayicilerimize, iş adamlarına düşüyor. Konya’mızın ileri gelenlerinin bir seferberlik ilan ederek takımımıza maddi manevi destek vermesini ve yönetim kurulumuzun omuzlarındaki yükü az da olsa hafifletmesini ve hatta o yükün altına kendilerinin de girmesini bekliyoruz. Konyaspor Yönetimi olarak Süper Lig’e yeniden dönüş yapılması adına gayret gösteriyoruz. Bu konuda takımımızın en iyi ortamda kamp yapması adına imkanlarımızı seferber ettik. Şu an Ziya Doğan gibi tecrübeli bir teknik adam ve ekibi ile lig tecrübesi bir hayli fazla olan oyuncuların yer aldığı bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Bu tecrübenin play-off’ta bizim en büyük avantajımız olduğunu düşünüyorum. Yeniden kuranın tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ederken, Konyaspor’umuzun rakiplerini geride bırakarak Süper Lig biletini alacak takım olacağına inancımız tam. Buna şehrinde inanmasını ve bu doğrultuda kenetlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri