Karapınar: Bizim de suçumuz var

Karapınar, içerisinde bulunulan durumdan kurtulma adına Konya şehrinden ve dinamiklerinden son bir destek istediklerini söyledi.
Konyaspor’un zor günler geçirdiğini ve bunda geçtiğimiz sezon başında yapılan yanlış planlamadan dolayı kendilerinin de suçu olduğunu belirten Başkan Bahattin Karapınar, tüm Konya şehrinin son bir kez daha harekete geçerek vereceği destekle Konyaspor’u yeniden ayağa kaldıracaklarını ve Süper Lig hedefine taşıyacaklarını söyledi. Karapınar, içerisinde bulunulan durumdan kurtulma adına Konya şehrinden ve dinamiklerinden son bir destek istediklerini söyledi.
Konyaspor’un bu sezon hem küme düşme ile hem de transfer yasağı ile karşı karşıya kaldığını belirterek açıklamasına başlayan Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “FİFA’nın verdiği karar son derece doğal. Ama geçmişte yapılan hataların sorumlusu olmayan bir ekip olarak mevcut yönetimimiz bu tür olaylarla karşı karşıya kaldı. Biz kesinlikle geçmişteki olayların suçlularını aramıyoruz. Bizim istediğimiz yaşananlar karşısında kenetlenerek çözüm bulmak. Bu da en doğal hakkımız diye düşünüyorum” dedi.
Cezanın kesinleştiği andan itibaren birçok problem ile karşı karşıya kaldıklarını da sözlerine ekleyen Karapınar, “Sorunlarla uğraşmak kolay değil. Bizim için ilk hedef takımımızı toparlayarak kampa göndermekti. Bunu başardık. Şimdi ikinci hedefimiz lige başlamak. İnşallah bu da gerçekleşecek. Yüzlerce problemle uğraşmak kolay değil. Milos’un ardından Cedric Sabin, Muhammed Abdullah, Tehoue ve Washington ile ilgili FİFA’da karara bağlanan ve sırasını bekleyen dosyalar var. Bunların bir an önce halledilmesi gerekiyor. Bunu ben ve yönetimim tek başına yapamayız. Tüm Konya şehrinin ve dinamiklerinin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
”En kolay olanı bizden bu kadar deyip çekip gitmekti. Ama biz bunu kendimize yakıştıramadık” diyen Başkan Bahattin Karapınar, “Sorumluluğumuz var, sahipsiz bırakmak istemedik. Önümüzde gittikçe zorlaşan bir süreç var. Ama buradan iyi bir şekilde çıkacağız. Buna inanıyorum” dedi.
Milos konusunda ortaya çıkan tablodaki ödemeleri Kasım ayına kadar yaydıklarını ve bu konuda kendilerinden cevap beklediklerini de sözlerine ekleyen  Bahattin Karapınar, “Marcin Robak’ın bonservis bedeli olan 800 bin Euro’yu Konya Şeker bize verdi. Bizde parayı o günkü acil ihtiyaçlarımız için kullandık ve sonradan vadeli ödeme planı sunduk. İlk ödemeyi yaptık. Ardından ikinci ve üçüncü ödemeler geldi. Yapamadık. Bu konuda ikinci bir ödeme planı üzerinde anlaştık. İlk 100 bin Euro’luk taksidi verdik. Şimdi birkaç gün içerisinde 200 Bin Euro ödeyeceğiz ve ortada sorun kalmayacak” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı ve AKP Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu ile yemin töreni öncesinde Ahmet Şan, Mehmet Baykan ve Kerim Özkul’dan oluşan bir heyetle yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme yaptıklarını ve Konyaspor’un içerisinde bulunduğu durum hakkında tüm bilgileri kendisine sunduklarını ifade eden Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, “Sayın Bakanımızın ilk tepkisi bu borç nasıl yapıldı? oldu.  Konuya duyarsız değil, çözüm noktasında gerekeni yapacak. Geleceğe yönelik bir plan program dahilinde Konyaspor’a gereken desteği vereceğini söyledi. Maddi destek konusunda içerisi dolu bir Konyaspor A.Ş’nin de oluşması gündemde. Konyaspor adına yapılması ve görüşülmesi gereken ne varsa yapıldı. Herkes bunu böyle bilsin. Bizim artık tüm şehri harekete geçirmemiz lazım” şeklinde görüş belirtti.
Konyaspor’da geride kalan sezon başında yapılan yanlış planlamadan dolayı ortaya çıkan tabloda kendilerinin de suçunun olduğunu sözlerine ekleyen Bahattin Karapınar, basın toplantısını “Konyaspor’u tüm Konya şehrinin vereceği destekle yeniden ayağa kaldıracağımıza inanıyoruz” sözleriyle tamamladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri