Karapınar: Başarı için Konya destek olmalı

İkinci Başkanı ve Mali İşler Sorumlusu Harun Aydın’ın verdiği iftar yemeğinin ardından yönetim kurulu ve Konya basının temsilcileri sohbet toplantısında bir araya geldi.

Zor şartlarda oluşturulan takımın lige ağırlığını koymaya başladığını belirten Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, geçiş süreci olarak değerlendirdiği 2010-2011 sezonunu istenilen yerde tamamlamaları halinde önümüzdeki yıllarda Konyaspor’umuzun önünün daha da açılacağını ve önemli başarılara imza atılacağını söyledi.

Sohbet toplantısında Konyaspor’un 2010-2011 sezonu öncesinde kadro oluşturma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Borçlar yüzünden bir tek lira dahi gelirimiz olmadan belirlediğimiz bütçenin yarısını borçların ödenmesine, diğer yarısını da takımımızın bu sezonu tamamlamasına ayırdık. Bu konuda bilgi, birikim ve deneyimine güvendiğimiz teknik direktörümüz Ziya Doğan ile birlikte transferin son günü olan 1 Eylül’e kadar bütün zamanımızı transfere ayırdık. Tabiki yüzde 100 doğru işler yaptığımızı söyleyemeyiz. Bizimde hatalarımız oldu. Ama tek düşüncemiz; eldeki imkanlar doğrultusunda hem geçmişten gelen borçları ödeyerek hem de yeni borçlar yapmadan, Konyaspor’a yakışır, Konya şehrini başarıyla temsil edecek, alacağı başarılı sonuçlarla gururlandıracak ve sevindirecek bir takım oluşturmaktı. Bunu başardığımızı söyleyebilirim ve bunun da haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Konyaspor’un ortaya koyduğu performansın yeterli olmamasına rağmen takdir edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Karapınar, “Yenilenmiş bir kadroyla yola çıktık. Oyuncuların birbirlerini tanımaları, oyun sistemine ayak uydurmaları elbette ki zaman alacaktı. Biz bu zamanı 5-6 hafta olarak öngörmüştük. Ancak Bursaspor, Eskişehirspor ve son olarak Gaziantepspor maçında oyunu kazanma adına ne kadar istekli bir teknik heyete ve oyuncu kadrosuna sahip olduğumuzu gördük” dedi.
Basın Sözcüsü Cengiz Yönet ise yaptığı konuşmada, “Tüm sıkıntılara rağmen bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu inancımızın birinci temel nedeni Konya’mızın Konyaspor’umuza sahip çıkacağını bilmemiz. Şu an için biraz uzak gibi görünüyorlar. Ama takımımızın mücadeleci, savaşan kimliği, ortaya koyduğu oyun ve kazanma hırsı Konya’daki potansiyeli de harekete geçirecektir. Bizler kesinlikle ağlama duvarı değiliz. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde Konyaspor’un başarısı için elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Konya medyasının Konyaspor’un başarıya giden yolda en büyük destekçisi olmasını gerektiğini belirterek sözlerine başlayan teknik direktör Ziya Doğan, “Hangi şartlarda Süper Lig’e çıktığımızı ve yine hangi şartlarda Spor Toto Süper Lig için bir taraftan kadro kurduğumuzu, diğer taraftan hazırlandığımızı herkes biliyor. Bu nedenle sıkıntılarımız olabilir. Bu sıkıntıları hep birlikte verilecek destekle aşabiliriz. Konya basınının etkili olması demek, Konyaspor’un başarıya giden yolda destekçisi olmak demektir. Eleştiriler mutlaka olacaktır. Ama eleştirileri yaparken de içerisinde bulunulan durum kesinlikle göz ardı edilmemeli. Burada Konyaspor’un başarısını düşünen yönetim, teknik heyet ve oyuncu topluluğu bulunuyor. Elbetteki tam anlamıyla istediklerimizi yapabilecek düzeye gelmedik. Ama bizim şu an en fazla taraftar desteğine, dahası şehrin desteğini arkamızda görmeye ihtiyacımız var” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri