Karanlık cinayetler aydınlatılmalı

Türkiyenin 1990lu yıllarda seri cinayetlerle sarsıldığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, devletin bu cinayetleri çözmesinin vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın ‘Faili Belli Meçhul Cinayetler ve Ergenekon” isimli kitabı çıktı. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında Hüsnü Tuna, son kitabının tanıtımını yaparak, Türkiye’de yaşanan karanlık oyunlara ve cinayetlere dikkat çekti.  AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Türkiye’de birçok faili meçhul cinayetlerin gerçekleştiğini ve bu cinayetlerin birileri tarafından örtbas edildiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde yüksek yargı mensuplarının BDP ve PKK ile ilgili medet uman konuşmalarını hatırlatan Hüsnü Tuna, devlet içindeki bazı odakların kirli ilişkilerle, karanlık cinayetlerle ülke gündemini sarstığını vurguladı. Kendisinin 78 kuşağından olduğunu ve İstanbul’da yaşanan 16 Mart katliamına şahit olduğunu hatırlatan Tuna, “Türkiye’de son 40 yılda birçok cinayet yaşandı. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Hrant Dink cinayetleri gerçekleşti. Bu kişilere suikast düzenleneceği dönemin istihbaratı tarafından üst birimlere bildirilmesine rağmen her hangi bir önlem alınmadı. Seri cinayetler işlendi. Bu cinayetler birilerine ihale edilmeye çalışıldı. ‘Dinciler, şeriatçılar’ cinayetleri işlemiş gibi gösterildi. Ülkede iç kargaşa çıkartılmak istendi. Dezenformasyonla insanların kafası bulandırıldı” dedi.

Yeni kitabında 1960 yılından bu yana yaşanan süreci ele aldığını kaydeden Tuna, “Bilgi ve belgeler çerçevesinde bu kitabı hazırladık. Faili meçhul ilişkileri ortaya çıkarmaya çalıştık. Türkiye’de karanlıkta kalmış cinayetlerin aydınlanması gerekiyor. Aslında bu cinayetlerin failleri belli. Devlet içine odaklanmış birileri tarafından tertiplenen bu cinayetler, 12 Eylül’de yapılacak referandumun ardından aydınlatılacaktır. Devlet artık bu cinayetleri çözmekle görevlidir. Bu vicdani sorumluluktur. Devlet içindeki kötü niyetli yapılanmaları artık düzeltmek gerekiyor” diye konuştu. Hüsnü Tuna konuşmasının ardından basın mensuplarına  ‘Faili Belli Meçhul Cinayetler ve Ergenekon” isimli kitabını imzalayarak, hediye etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri