Karamollaoğlu'ndan tuvalet parası hesabına tepki

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin dolar ve türk lirası ile ilgili açıklamaları eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu gündeme ilişkin çarpıcı sözlerle gündeme damga vurdu. İktidarın ekonomi politikalarına değinen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin dolar ve türk lirası ile ilgili açıklamaları eleştirdi.

'GÖRÜYORSUNUZ... ANLATMAYA GEREK YOK... NEREDEN NEREYE...'

Dünyada ilk kez tuvalet ücreti üzerinden bir ekonomi analizi yapıldığına şahit olunduğunu belirten Karamollaoğlu, Erdoğan'ın, ‘1 milyon ile 1lira’nın karşılaştırmasını şu şekilde yaptı: “Bir zamanlar 1 milyon lira varmış. Sonra 6 sıfır atılmış, 1 milyon, 1 lira olmuş. Peki, sonra ne olmuş? O zamanlar 1 milyon lirayla 78 gram et alınabiliyormuş. Şimdi 1 lira ile 25 gram! 1 milyon lira ile 680 gram süt alınabiliyormuş. Şimdi 1 lira ile 259 gram! 1 milyon lira ile 203 gram peynir alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 43 gram! 1 milyon lira ile 10 adet yumurta alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 2 adet! 1 milyon lira ile 406 gram nohut alınıyormuş, şimdi 1 lira ile 79 gram! Görüyorsunuz... Anlatmaya gerek yok... Nereden nereye… Çay simit hesabı yaparak iktidara gelmişlerdi. Şimdi yaptıkları hesap gideceklerinin habercisidir. Bu pilin bittiğinin göstergesidir. Hâlâ parayı toprağa gömüyorlar. “Tiyatrolarla gündemi değiştiremezsiniz” diyen Karamollaoğlu, “Bugün konuşulması gereken, tuvaletlerin 1 lira olması değil, doların 4 liraya, Avro’nun 5 liraya, Benzinin 6 liraya çıkmasıdır.” dedi.

DOLARIN 1 KURUŞLUK ARTIŞI DIŞ BORÇTA TÜRKİYE MALİYETİ 42 MİLYAR LİRA

Dolarda yaşanan 1 kuruşluk artış Türkiye’nin dış borcunun 4,2 milyar lira atmasına sebep oluyor diyen Karamollaoğlu, Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin 'dolarla ilgili değerlendirmesine ise tepki verdi. Karamollaoğlu, "Son 10 gündeki artışın Türkiye’ye maliyeti, sadece dış borçta; 42 milyar lira. Son iki yılda Türk lirası dolar karşısında yüzde 87 değer kaybetmiş. Ama ilgili bakana bakarsak; ‘Türk lirası değer kaybetmiyormuş. Dolar değer kazanıyormuş.’Ha kel Hasan, ha Hasan kel... Böyle mantık olmaz. Bu anlayış ile ülke ekonomisi düze çıkamaz. Türkiye’de 4 gençten biri işsiz. Resmen 3,5 milyon genç işsiz var. Fiilen bu rakam aslında 5-6 milyon civarı. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı 1 milyonu aşmış durumda” ifadelerini kullandı.

milligazete.com.tr

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri