Karamollaoğlu'ndan kardeşlik vurgusu!

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de ciddi manada kardeşliğin ihdas edilmesi gerektiğini belirtti

Saadet Partisi, Genişletilmiş İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nı yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Afitap Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Türkiye’de huzur ortamının ciddi anlamda zedelendiğinin altını çizen Karamollaoğlu, hükümetin kaybettiği desteği tekrar almak için gerginliği arttırmayı çare olarak kullandığını belirtti.

TAMAMEN BİR KİŞİNİN TAKDİRİNE BAĞLI

Endişeli olduklarını ifade eden Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Ülkemizin gidişatının düzeltilmesi için ciddi değişiklikler yapılması gerektiğini sık sık tekrar ediyoruz. Bir taraftan da seçimler yaklaşıyor. Seçimin bu sene içerisinde yapılması hala mümkün. İş sadece bir kişinin kararına bağlı olunca tahmin yapmak zor tabi. Neye göre seçime gideceğiz, ne zaman seçime gideceğiz? Tamamen bir kişinin takdirine bağlı. Onlar da yapılan anketlere göre kendilerine bir yol haritası çizmeye çalışıyorlar. Anladığımız kadarıyla da bir türlü bir düzen kuramadılar. Yeni cepheler oluşturuyorlar, adını ‘milli’ diye koyuyorlar. Ama atılan adımlara baktığımız zaman ‘millik’ bunun neresinde şimdiye kadar anlayamadık.”

ENDİŞELERİMİZ VAR

Ülkenin birçok alanında işlerin yolunda gitmediğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Eğitimde hâlâ karman çorman bir haldeyiz. Adalet dibe vurmuş, güven kalmamış. Hukuk sistemi bozulmuş, kim daha yetkili belli değil. Kanun açık, anayasa bakınca hiyerarşi belli ama kimse kimsenin umurunda değil. Kurallar bir kenara konulmuş neye göre, hangi kıstaslara göre hüküm veriliyor anlamak mümkün değil. Böyle bir ülkede seçime giderken ister istemez endişelerimiz de var. Sandık güvencesi bir numaralı mesele. Onun üzerinde bile bir takım oyunlar planlanıyor. Öyle bir hissiyat var. Bizim seçim sistemimiz, gereği yerine getirilerek, kurallara uyularak uygulandığı takdirde belki de dünyanın en emniyetli en düzgün seçim sistemidir. Ama şimdi bunun üzerinde bile bir takım tasarruflar yapılmaya çalışılıyor. Bu da bizi endişelendiriyor” dedi.

DURMADAN YAFTA YAPILIYOR!

AK Parti’nin başa geçtiği 2002 yılında Türkiye’de 28 Şubat sendromu olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Onların hepsi geride kaldı. Ama şimdi 28 Şubat’tan daha sıkıntılı bir döneme girdik. Bu bizi endişe ettiriyor, bu bizi üzüyor. Durmadan yafta yapılıyor. Ergenekonlar, balyozlar onun arkasından biz yanlış yapmışız hadi siz tekrar gelin. Hadi bu sefer de paralelciler, fetöcüler… Adalet böyle tesis edilmez. Hata yapılabilir, ama hata mahkeme huzuruna çıkıyorsa her zaman sanık lehine kullanılır. Şüphe, tereddüt varsa… Ama bugün Türkiye’mizde böyle bir durum yok.”

İHTİLAL İÇİN ÇIKARILDI AMA HERŞEYİ DÜZENLİYORLAR

Ülkenin birçok alanında işlerin yolunda gitmediğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Eğitimde hâlâ karman çorman bir haldeyiz. Adalet dibe vurmuş, güven kalmamış. Hukuk sistemi bozulmuş, kim daha yetkili belli değil. Kanun açık, anayasa bakınca hiyerarşi belli ama kimse kimsenin umurunda değil. Kurallar bir kenara konulmuş neye göre, hangi kıstaslara göre hüküm veriliyor anlamak mümkün değil. Böyle bir ülkede seçime giderken ister istemez endişelerimizde var. Sandık güvencesi bir numaralı mesele. Onun üzerinde bile bir takım oyunlar planlanıyor. Öyle bir hissiyat var. Bizim seçim sistemimiz, gereği yerine getirilerek, kurallara uyularak uygulandığı takdirde belki de dünyanın en emniyetli en düzgün seçim sistemidir. Ama şimdi bunun üzerinde bile bir takım tasarruflar yapılmaya çalışılıyor. Bu da bizi endişelendiriyor” dedi.

GÖRDÜKLERİ RÜYAYA GÖRE HAREKET EDİYORLAR

Türkiye’nin fiili olarak başkanlıkla yönetildiğini belirten Karamollaoğlu, “Bir seçim olsa başkanlık sistemine geçeceğiz ama biz fiilen başkanlıkla yönetiliyoruz. Hükümetin esamisi okunmuyor. Bunun ne kadar mahsurlu olduğunu da herkes görmeye başladı. Müzakere ortamı yok. Bir konu hakkında fikir ileri sürmek mümkün değil. Biz söyleyebiliriz çünkü biz muhalefetteyiz ama sınırımız nereye kadar bilmiyoruz. Ama kendi içlerinde bir müzakere kesinlikle yapılmıyor. Farklı fikirler meydana geldiğinde bir bakıyoruz onlar gitmiş. Bu arkadaşlar doğru kararı peki nasıl veriyor? Herhalde gece yatarken besmele çekiyorlar inşallah abdestli yatıyorlardır. Sabah kalkınca gördükleri rüyaya göre hareket ediyorlar. Bu böyle olmalı diye. Devlet böyle yönetilmez” dedi.

KARDEŞLİĞİ HAKİKİ MANADA İHDAS ETMELİYİZ

SİYASET ve yönetme anlayışlarının diğerlerinden farklı olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Kardeşliği hakiki manada Türkiye’de ihdas etmek durumundayız. Gererek, hakaret ederek ve aşağılayarak değil. Hep yağ gibi suyun üstünde kalmaya kalkacaksın, hiçbir hatanı görmeyeceksin. Onun için siyaset yapma anlayışımız bugünkü iktidardan farklı. İktidar fikirlerini net bir şekilde ortaya koyamadığı için kamplaştırarak, seçime gitmek istiyor. Bizim herkesi kucaklamamız isabetli bir tavır. Biz kararlıyız, herkese elimizi uzatacağız. Yeri geldiği zaman iktidar partisiyle de tokalaşacağız, yeri geldiği zaman CHP ile de tokalaşacağız, Meral Hanım ile de tokalaşacağız, MHP’lilerle de yeri geldiğinde HDP’lilerle de tokalaşacağız” dedi.

Millî Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri