Karamollaoğlu: İktidar olana kadar çalışacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Bilecik 7’nci Olağan Kongresi’nde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yurt gezilerine ara vermeden devam ediyor. Partisinin Bilecik İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’ne katılan Karamollaoğlu’nu, kongrenin yapıldığı kongre merkezinde binlerce partili coşkuyla karşıladı. Karamollaoğlu’na programda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, genel idare kurulu üyeleri ve partisinin çevre kentlerinin il başkanları da eşlik etti. Kongreye birçok siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Saadet Partisi Bilecik 7’nci Olağan Kongresi, muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Heyecan ve coşkunun hâkim olduğu kongrede konuşan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, vatandaşın iktidara olan güveninin düştüğünün altını çizerek, “Artık bunun böyle yürümeyeceği gözüküyor. Biz hiçbir zaman davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz ülke problemlerinin bizim prensiplerimizle düzeleceğini düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Biz iktidara yürüyoruz. İktidar olana kadar çalışacağız.” dedi. 

BİZLER BÜYÜK İDEALLERİN İNSANLARIYIZ

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Karamollaoğlu, “Kongremizi yeni yaptık. Yeni bir genel idare kurulu teşkil ettik. Bugün ilk adımı da Bilecik’te atıyoruz. Osmanlı’nın temelleri burada atıldı. Burada Osmanlı’nın nasıl kurulduğunu bir kez daha hatırladık. Bizler büyük ideallerin insanlarıyız. Bütün İslam âleminde ve dünyada huzuru ve barışı tevdi edecek görüş bizde. Bu görüşün adı Milli Görüş’tür. Milli Görüş’ün siyasetinin temeli Hakk’ı üstün tutmaktan geçiyor.” diye konuştu.

İKTİDARA OLAN GÜVEN DÜŞTÜ

Vatandaşların iktidara olan güveninin düştüğünü dile getiren Karamollaoğlu, “Artık bunun böyle yürümeyeceği gözüküyor. Biz hiçbir zaman davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz ülke problemlerinin bizim prensiplerimizle düzeleceğini düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmeyeceğiz, bütün gücümüzle çalışacağız. İktidar olana kadar çalışacağız. Ülkemizde kardeşlik havası estirilmesi gerekiyor. Bizim gibi yaşamayanlarla bir araya gelip kucaklaşmalıyız. Onun düşüncesini beğenmeyebiliriz ama aynı ülkede yaşıyoruz. Bugün her ailede sağcı da var, solcu da var.” diye konuştu.

DEVLET MEKANİZMASI FELÇ EDİLDİ

Karamollaoğlu, devlet yönetimindeki bozukluklara işaret ederek şöyle devam etti:

“İnandım diyeceksin ama kamu malına yani toplumun malına el uzatacaksın, haram yiyeceksin. Devlette birisine iş vereceksin ama liyakate önem vermeyeceksin. İstişareye önem vermeyeceksin. Ülkede meseleleri çözmek istiyorsan iç barışı sağlanman gerekiyor. Kendileri gibi düşünmeyenleri hain ilan ediyorlar. Böyle bir düşünce olamaz! Toplum artık bunları görüyor, bunları kabul etmiyor. Adaletin tesis edilmesi gerekiyor. Adalet olmadan huzur olmaz. Adalet olmadan kimse bu ülkede rahat edemez. Devletin bütün denetleme mekanizmaları felç edildi.” 

EĞİTİM SİSTEMİ DARMADAĞIN OLDU

Eğitim sisteminin darmadağın olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Fikir ve proje üretmeye önem vermeliyiz. 200’ün üzerinde üniversite kuruldu. Niye kuruldu, bilinmiyor. Bizim ihtisas erbabına ihtiyacımız var. İlk yola çıkarken akıllı tahta dediler. Bu kadar cahil olunmaz. Şimdi kimse akıllı tahtadan bahsetmiyor. Eğitimin temeli vasıflı adam yetiştirmektir. Eğitimimiz felç oldu. Bu eğitimle biz bir yere gidemeyiz. Eğitim sistemini düzeltmemiz gerekiyor.”

O PARA BAŞKASININ CEBİNE AKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Zarar etse de, ben millet için zarar etmeye razıyım” açıklamasına değinen Karamollaoğlu, “Bu ifade millete verilecek hizmet karşılığında zarar ediyorsa biz de katlanırız ama o para başkasının cebine gidiyorsa orada dur deriz! Biz buna rıza göstermeyiz. İstanbul kanalı kâr ettirmez. Dünyanın neresine gidersiniz gidin kimse burayı Panama Kanalı gibi görmez. Karadeniz’i kim kullanacak? Bunlar yanlış yatırımlar. Çünkü burada rant var. Bunlar bizim temel problemimiz. Uygulanan eğitim politikalarının kökü yanlış. Biz ne köprüye ne de yola karşıyız. Biz bunların üretimden önce yapılmasına karşıyız. Üretimi güçlendirin, 3 köprü daha yapın. İster 40 bin kilometre yol yap. Mühim olan, o hizmetleri bedava verebilmektir.” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ’NİN EKONOMİK PLANLARI EKONOMİYİ AYAĞA KALDIRIR

Ekonomide üretime yönelik projelerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Sanayiyi her yönüyle desteklemelisiniz. Yoksa sanayici dışarıyla mücadele edemez. Desteklersek o zaman ayağımız yere değer. Asgari ücret hâlâ açlık sınırda bulunuyor. Vay bunu nasıl diyorsun sen! Enflasyonun üzerinde yüzde 7 zam ver, 10 senede asgari ücret iki katına çıkar. Bugün asgari ücret için 4 bin lirayı konuşurduk. Asgari ücret arttıkça iç talep artar, piyasa canlanır. O zaman işsizlik azalır. Saadet Partisi’nin ekonomik planları ekonomiyi uçurur. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dediği gibi değil. Bizim ekonomik planlarımızla ülkeyi 3 yıl içinde ayağa kaldırırız.” diye konuştu. 

FETÖ’CÜLER AK PARTİ’NİN İÇİNDE!

Karamollaoğlu, “Bugün bir araştırma yapılsın, FETÖ’cülerin yarısının AK Parti’nin içinde olduğunu göreceksiniz. Bakanlar FETÖ’nün mektuplarını paylaşıyordu. Bütün adalet mekanizmasını onlara teslim ettiler. Orduda üst noktalara gelmesini kim sağladı? Böyle bir mantıkla ülkenin problemini çözemezler. Onun için çözemiyorlar. Bizim bir özelliğimiz var. FETÖ ile hiç bir araya gelmedik. 50 senedir bizle bir araya gelemeyen tek grup bunlar.” ifadelerini kullandı. 

TARIMDA EKİP BİÇEMİYORUZ

Karamollaoğlu, çiftçinin çok büyük zorluk çektiğine dikkat çekerek, “Tarımda ekip biçemiyoruz. Dışarıdan bir sürü gıda maddesi ithal ediliyor. Tarım Şûrası yaptılar, 60 madde açıkladılar. 60 madde değil, 3 maddeyi uygula, bu iş düzelir. Tohum ithal ediyoruz. Şimdi tohum üretiyoruz diyorlar, hepsi hikâye! Çiftçinin elinden tutmazsan, ekmez! Girdilerini ucuzlatacaksın. Vergilerini düşüreceksin.  Çiftçinin ürününün ayak altına düşmesine izin verme. Türkiye önce kendi kendine yeten bir ülkeydi, şimdi ithal duruma düştük.” şeklinde konuştu. 

YAZICI: DİRİLİŞİN SAVUNUCULARI BURADA!

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, “Burada durdurulamaz bir dirilişin savunucuları olarak burada bir araya geldik. Ülkemizde birçok sıkıntı var. Bugün bu sıkıntılarımız medya tarafından görmezden geliniyor. Asıl meselelerimiz konuşulması gerekirken, magazin konularıyla ülkenin gerçek gündemi konuşturulmuyor. Türkiye’nin gerçek gündemini konuşan ve dile getiren tek parti Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu vizyonla hep birlikte iktidara taşıyacağız.” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri