Karamollaoğlu: Halkın çarşı pazarda hissettiği enflasyon yüzde 40

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında ekonomi gündemini değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısını, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdi. Karamollaoğlu, basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Temel Karamollaoğlu, “Ekonominin geldiği durum ortadadır, işte resmi enflasyon rakamları daha geçen gün yüzde 19,58 olarak açıklandı. Yani törpülenmiş, iktidarın hoşuna gidecek tarzda bir rakam olarak ancak hayat pahalılığı ve insanımızın karşılaştığı manzara 19,58 ile kıyaslanamayacak şekilde. İnsanımızın çarşı pazarda hissettiği gerçek enflasyon ise yüzde 40 ila yüzde 50’lerde” ifadelerini kullandı.

“İNANDIKLARINDAN TAVİZ VERMEDİ”

Geçtiğimiz Cuma günü Hakk’ın rahmetine kavuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, “Oğuzhan Bey ile birlikte çok uzun bir süre, yarım asrı aşkın bir süre, hemen hemen bir ömür birlikte yol yürüdük. Nice badireleri birlikte atlattık, birlikte çok çetin imtihanlar verdik. Darbeleri gördük, partilerimizin kapatıldığı ve siyasi yasaklı olduğumuz süreçleri hep birlikte yaşadık, cezaevinde birlikte kaldık. Kendisini bu kadar yakından tanıyan bir yol arkadaşı olarak şunu çok net söyleyebilirim ki; kendisi çok kararlı ve inandıklarından da asla taviz vermeyen bir insandı” dedi.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ ASİLTÜRK’Ü ANDI”

Asiltürk’ün siyaset ve devlet adamı olarak toplumun tüm kesimleri tarafından takdir gördüğüne dikkat çeken Karamollaoğlu, “Vefatının ardından toplumun farklı kesimlerinden gelen olumlu tepkiler, taziye ziyaretine gelenler ve cenaze merasimine katılan geniş kitleler kendisinin gök kubbede hoş bir seda bıraktığını göstermektedir. Bir kez daha şahitlik ederiz ki, Oğuzhan Bey bereketli bir ömür sürdü ve şahitlik ederiz ki, kendisi inandığı değerlere yaraşır ve de o değerlerin uğrunda bir ömür sürdü. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine bir kez daha Cenâb-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun” diye konuştu.

“TAZİYEDE BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vefat sonrası taziyeler için de teşekkürlerini sunan Karamollaoğlu, “Ben, hastanede kaldığı süreden vefatına dek Oğuzhan Bey’le yakından ilgilenen sağlık çalışanlarımız ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca başta olmak üzere herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli büyüğümüzün vefatı nedeniyle taziyede bulunan tüm siyasi partilerimizin genel başkanlarına, temsilcilerine, mensuplarına, bütün STK başkanlarına, üyelerine ve hassaten aziz milletimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

“TBMM GÜÇLÜ VE ETKİN OLMALI”

TBMM’nin yeni çalışma yılı ile ilgili konuşarak basın toplantısına devam eden Karamollaoğlu, Meclis’in millet iradesinin yeri olduğunu ve bu nedenle Meclis’in güçlü ve etkin çalışabilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Son dönemlerde Meclis’in atıl bir konuma düştüğünü vurgulayan Karamollaoğlu, “İşlevselliğini kaybeden TBMM’nin, kaybettiği bu itibarını yeniden kazanması, önümüzdeki dönemde ülkemizin problemlerinin çözümü noktasında önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

“BİRİ ZARAR GÖRÜRSE HER ŞEY YERE DÖKÜLÜR”

Güçlü bir yasamanın güçlü bir yürütme, yargı ve yönetim anlamına geldiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanı’nı bu konuda daha duyarlı davranmaya ve meseleye hassasiyetle yaklaşmaya davet ediyorum. İstikrarlı yönetim ve güçlü demokrasiler üç ayak üzerine oturur, bu da ancak her bir sacayağının sağlam olması ile mümkündür. Sacayağındaki ayaklardan birinin zarar görmesi, tabladaki her şeyin yere dökülmesine sebep olur” çağrısında bulundu.

“BM’DE ELEŞTİRİLEN ANLAYIŞ TBMM’DE YAŞANIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabına da atıfta bulunan Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı kitabında, BM’nin yapısına ve özellikle de Güvenlik Konseyi’nin işleyişine ciddi eleştiriler getirmektedir ve biz de bu eleştirilere katıldığımızı ifade ediyoruz. Fakat bu kitapta dile getirilen eleştirileri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin işleyişine uyarladığımızda benzer sorunların ülkemizde de görüldüğüne şahit oluyoruz. BM’de 5 daimi ülke veto hakkını arzu ettiği gibi kullanmakta da, bu TBMM’de de siyasi partiler buna benzer yaklaşımla birçok teklifi geri çevirmektedir” dedi.

“EKONOMİ YÖNETİMİ DUVARA TOSLADI”

Ekonomi gündemi ile sözlerine devam eden Karamollaoğlu, “Ekonominin geldiği durum ortadadır, işte resmi enflasyon rakamları daha geçen gün yüzde 19,58 olarak açıklandı. Yani törpülenmiş iktidarın hoşuna gidecek tarzda bir rakam olarak ancak hayat pahalılığı ve insanımız karşılaştığı manzara 19,58 ile kıyaslanamayacak şekilde. İnsanımızın çarşı-pazarda hissettiği gerçek enflasyon ise yüzde 40 ile yüzde 50’lerde. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, döviz kurları, faizler; ekonomi yönetimi gelip duvara toslamış ve bu durum insanımıza büyük maliyetler üretmektedir” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR PROBLEMLERİ ELİNİN TERSİ İLE İTİYOR”

Ekonomi gibi adalet alanında da sorunların yaşandığını belirten Karamollaoğlu, “İşte daha bu hafta, kanser hastası Ayşe Özdoğan Hanımefendi’nin tutuklanması bunun son örneğidir maalesef. Hastayken, mağdur durumdayken bu durumu göz önüne almadan cezalandırmanın da insafla bağdaşmadığını düşünüyorum.  Bugün problem çok lakin bunları elimizin tersi ile iteliyoruz. Öğrenciler yurt bulamayınca onları devlete baş kaldırıyor gibi gösterirsek var olan problemi çözmüş olmayız. Geçinemiyoruz diyeni azarlarsanız geçim derdini çözemezsiniz. Tarımda, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ve diğer tüm alanlarda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır” diye konuştu.

“ATIL BİR MECLİS PROBLEM ÇÖZEMEZ”

Böylesi bir iklimde TBMM’nin atıl bir konumda olmasının problemlerin çözümü konusunda büyük bir engel olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Saadet Partisi olarak biz, ülkemizin problemlerinin çözümü noktasında TBMM’nin daha etkin ve güçlü hale getirilmesini elzem buluyoruz. Bir grubun, bir partinin, bir kişinin değil; toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği TBMM’nin daha sağlıklı kararlar alabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“ENDİŞE VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa yaptığı görüşmeyi eleştirerek partilerinin dış politika konusundaki görüşlerini paylaşan Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Görüşmede bir tane devlet görevlisinin bulunmaması endişe vericidir. Çünkü bu kararlarda gözden kaçan özellikler olabilir. Bilgiler olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanında olan bir insan sadece yeri geldiğinde karşı tarafta olan bir boşluğu doldurmakla görevlidir. Aynı zamanda hafıza da önemlidir. Bunların kaydı yok, 50 sene sonra ne konuşuldu diye birileri araştırsa bilgi yok.”

“SİYASİ PARTİLER HASIM DEĞİL, RAKİPTİR”

Türkiye’nin bir seçim atmosferi içine girdiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Elbet biz seçimlere giderken farklı kanaatleri ortaya koyacağız ama bu kanaatleri birbirimizin hasmı gibi ortaya koymamız yanlış olur. Farklı kanaatlerimize rağmen biz bir bütünüz. Bu bütünün birer parçasıyız; beraber olmak, bir olmak mecburiyetindeyiz. Biz siyasi partiler olarak birbirimizin ne hasmıyız ne düşmanıyız. Sadece birbirimizin rakibiyiz. Rakipler, düşman olmak mecburiyetinde değildirler” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri