Karaman’dan Pakistan’a yardım

Karaman Valiliğinin başlattığı kampanya kapsamında hayırsever vatandaşlardan ve iş adamlarından toplanan yardımların bulunduğu 10 TIR, Pakistan'a gitmek üzere yola çıktı.
Karayolları Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kahraman, yaptığı konuşmada, 23 günlük çalışma sonucunda Karaman'dan nakdi yardım olarak 537 bin 315 lira toplandığını açıkladı.
Ayrıca 10 TIR gıda ve giyecek yardımını da yola çıkaracaklarını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:
''Karaman olarak yardımseverliğimizin ve fedakarlığımızın bir göstergesi olan bu yardımlar için kampanyamızı devam ettireceğiz. Yaşadığımız deprem sel gibi doğal afetler bize yardımlaşmanın ve fedakarlık göstermenin değerini, acıları sarmanın önemini unutturmamıştır. Bundan dolayı insani görev gereği bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve katkıyı Karaman olarak sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz.''
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da bu yardım TIR’larının uzak diyarlara gideceğini belirterek, ''Gerçek ihtiyaç sahiplerine belki bir lokma ekmek, fakat önemlisi onlara şefkat ve üç boyutlu merhamet götürecekler. Onlara unutulmadıklarını işaret edecekler. Binlerce kilometre ötelerde kardeş insanların, faziletin, vefanın olduğunu hatırlatacaklar'' dedi.
İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu'nun yaptığı duanın ardından, Karaman Valiliğinin başlattığı yardım kampanyası kapsamında vatandaşlardan ve hayırsever işadamlarından toplanan gıda, tıbbi malzemeler ve su gibi yardım malzemelerinin bulunduğu 10 tır, Pakistan'a gitmek üzere yola çıktı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri