Karamanda yamaç paraşütü heyecanı

Karamanda, Kalkınma Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Özel İdare tarafından desteklenen Karaman Valiliği Karaman Üniversitelerarası Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Gökyüzünde Engel Yok

Karaman’da, Kalkınma Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Özel İdare tarafından desteklenen “Karaman Valiliği Karaman Üniversitelerarası Yamaç Paraşütü Şampiyonası” ve “Gökyüzünde Engel Yok” etkinlikleri motorlu yamaç paraşütü uçuşlarıyla sona erdi. Etkinliğe katılan 10 engelli genç, Karaman Valiliği ve Kılbasan Belediyesine ait araçlarla merkeze bağlı Kılbasan beldesindeki uçuş pistine getirildi. Uçuş hakkında bilgilendirilen gençler, uzmanlar eşliğinde motorlu yamaç paraşütleriyle uçtu. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce birçok kez uçak ve helikopterle yolculuk yaptığını ancak motorlu yamaç paraşütün kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

 

Engelli insanların da toplumun bir ferdi olduğunu ve engellilerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını anlatan Kahraman, Şunları kaydetti: “Uçmak çok güzel bir duygu. Demek ki insanların yamaç paraşütü yapmalarının bir sebebi varmış. Karaman bu spor için uygun bir yer. Biz Karaman’ı yamaç paraşütü merkezi yapmak istiyoruz. Biz bu etkinliklerle hem ilimizi tanıtmak hem de engelli insanlarımıza dikkati çekmek istedik. Engelli insanlarımızın bizden farklı olmadıklarını, imkan verildiği takdirde her engeli aşabileceklerini diğer insanlara duyurmak istedik. Asıl engel insanların vücutlarında değil beyinlerindedir.” Uçuş gerçekleştiren engelli Turan Işık (24) ise daha önce yükselik korkusunun olduğunu ve yapılan etkinlikle uçarak korkusunu yendiğini ifade etti. Engellerin üstüne gidilerek aşılabileceğini anlatan Işık, “Engelli arkadaşlarımız kendileriyle barışık olsunlar. Kendileriyle, hayatla dalga geçmesini bilsinler. Benim şimdiki hedefim Karadağ’ın tepesinden motorsuz bir yamaç paraşütü ile uçmak” dedi. Etkinlikler Karadağ pistinde yapılan motorlu yamaç paraşütü uçuşlarıyla sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri