Karaman'da öğretmenlere yönelik şiddet kınandı

Karaman'da eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalar, ortak düzenledikleri bir mitingle öğretmenlere yapılan şiddeti kınadılar.
Karaman'da eğitim hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalar, ortak düzenledikleri bir mitingle öğretmenlere yapılan şiddeti kınadılar.
     Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde sendikalar adına ortak basın bildirisini okuyan Derya Kart, öğretmenlere yapılan şiddeti kınadı.
     Milli Eğitim Bakanı'nın şiddete duyarsız kaldığını iddia eden Kart, şunları kaydetti:
     ''Sakarya'da servis şoförlerinin öğretmeni darp etmesi, Rize'de öğrencisini okul bahçesinden dışarı çıkmaması için uyaran okul müdürünün makamında okul dışından gelen gençler tarafından darp edilmesi, Kütahya'da bir öğrencinin öğretmenini kalbinden bıçaklaması, Adana'da baba ve oğlunun öğretmenin kolunu kırması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğraması, Eskişehir'de bir öğretmenin öğrenci velisi ve yakınları tarafından darp edilmesi, öğretmeni ve diğer eğitim çalışanlarını okullarında darp etmesi eğitimcileri endişelendirmiştir. Alo 147 hattı ile öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin fiili baskı altına alınmaları, okullarda disipline yönelik yaptırımların kalmaması 'velimi üzeni ben de üzerim' sözü gibi birçok husus, öğretmenleri adeta kolay hedef haline getirmiştir.''
     Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan uzman Dr. Ersin Arslan'ın, geçtiğimiz hafta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanının konuyu sahiplenerek ''Sağlık çalışanlarına yapılmış saldırıyı kendime yapılmış sayarım'' diye maiyetindekileri önemsemesini ifade eden Kart, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenerek, ''Bizim Bakanımız olduğunuzu unutmayın ve eğitim çalışanlarını sahiplenin. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti durdurun. Onların can güvenliğini sağlayın. 'Personelimin kılına zarar gelirse, karşınızda beni bulursunuz' diyin. Öğretmene kaybettiği itibarını kazandırın'' dedi.
     Katılımcılar, basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri