Karaman'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Karaman'da, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiği bildirildi
Karaman'da, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiği bildirildi.
Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, yaptığı yazılı açıklamada, 4 bölgede kurban satışı yapılmasına izin verildiğini, 7 ayrı noktada da kurban kesimi yapılacağını belirtti.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun talimatıyla vatandaşların daha huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
''Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın kurban ibadetini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanları oluşturuyoruz. Kesim yerlerinde çelik askılıklar ve temiz su ihtiyacı karşılanacak. Kan ve diğer sıvı atıklar rögarlara yönlendirilerek kurban atıklarının da bertaraf edilmesi sağlanacak. Kurban satışı; Kazalpa, Hayvan Pazarı, Özel İdarenin doğusundaki kamu alanı ve Larende Mahallesi semt pazarı alanında gerçekleşecek. Kurban kesimi ise Mezbaha, Perşembe Pazarı balıkçıların yeri, Pazartesi Pazarı balıkçıların yeri, Piri Reis Kültür Merkezi alanı, Buğday Pazarı içi, 1 No'lu TOKİ ve 2 No'lu TOKİ'de yapılacak.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri