Karaman tarihi fotoğraflarla anlatıldı

Mustafa Karaçelebi ve Güray Kırbıyıkın ortak çalışması Karamanda Bize Kalan Tarihi Yaşam Alanları Fotoğraf Sergisi Tanıtım Elçileri Derneği Üyelerinin de katılımı ile M1 Tepe Real AVMde açıldı

Mustafa Karaçelebi ve Güray Kırbıyık’ın ortak çalışması Karaman’da Bize Kalan Tarihi Yaşam Alanları Fotoğraf Sergisi Tanıtım Elçileri Derneği Üyelerinin de katılımı ile M1 Tepe Real AVM’de açıldı. Karaman’da 1900’lü yılların başından itibaren yapılmış ve günümüze kadar gelebilmiş ahşap evlerin ve bu evlerin bulunduğu sokakların yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Mustafa Karaçelebi, “Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ağabeyimizin isteği ile Karaman merkezde betonlaşmaya karşı duramayan ve günden güne sayıları azalan çıkmaz sokaklar, kişilikli ve kimlikli evler zaman içinde bir bir yok olmakta ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir belge kalmamaktadır. Bu yapıları daha sonraki nesillere belge anlamında ulaştırmak için bir çalışma istediler ve bizde Güray Hanımla çalıştık ortaya bu güzel sergi çıktı” dedi.

Bir hafta kalması planlanan sergi 73 adet fotoğraftan oluşuyor. Söz konusu “Karaman’da Bize Kalan Tarihi Yaşam Alanları fotoğraf Sergisi” daha önce 23 Nisan 2011 günü Karaman Belediyesi Sergi Salonunda Karaman Valisi Süleyman Kahraman başta olmak üzere Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve bürokratlarının katılımı ile açıldı.

(MERHABA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri