Karaman, Kardeşiz Projesi'ne Dahil Oldu

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında 2012'de imzalanan protokolle uygulamaya konulan Kardeşiz Projesi'ne Karaman...

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında 2012'de imzalanan protokolle uygulamaya konulan Kardeşiz Projesi'ne Karaman da dahil oldu.

Projenin amacıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bu proje çalışması; ebeveynlerinin eğitim seviyelerinin düşüklüğü, yoksulluk, kente göçle gelme, kent merkezine uzak yerleşim yerinde ikamet etme ve tüm bunların etkisiyle beraber kent yaşamına uyum sağlamada güçlük çeken; maddi ve manevi olarak dezavantajlı konuma düşen çocuk ile gençlerin kişisel, sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak toplumla bütünleşmelerine ve sosyal benliklerini geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda ilimizde ikamet eden dezavantajlı olduğunu düşündüğümüz düşük sosyoekonomik seviyedeki ailelere mensup 11-14 yaş grubundaki çocuklardan 20 kişi il merkezinden ve diğer yirmi kişi de Karaman il merkezine en uzak iki ilçe olan Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinden eşit olarak belirlenmiştir. Tespit edilen toplam 40 çocuğa refakat etmesi için il merkezinden iki polis memuru ve Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinden birer polis memuru olmak üzere dört personel belirlenmiştir." denildi.

Projenin faaliyetleri içerisinde ise ilk olarak, katılımcıları tespit etme ve velileri proje hakkında bilgilendirilme çalışması gerçekleştirildi. Proje tanıtım faaliyetleri sırasında ailelerinin gözetiminden daha önce hiç ayrılmamış çocukların ve ailelerin projeye katılım için motivasyon sağlamak için gerçekleştirilecek faaliyetlerin görsel sunumu yapıldı. Türkiye İzcilik Federasyonu'nca hazırlanan program doğrultusunda 11–18 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bolu ilinde iki gün sportif faaliyetlere katıldılar. İstanbul ilinde üç gün süre ile sportif faaliyetlerde bulunup ayrıca kültürel yerler ve Çanakkale ili ziyaret edildi.

Etkinliklere katılan tüm çocukların yemek, konaklama, giyim ve seyahat halinde rahatsızlanma durumundaki hastane dahil, bütün ihtiyaçları ve masrafları Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından karşılandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri