Karaman Eylül Ayında 35,7 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, Karaman ilinin dış ticaretiyle ilgili bülten hazırladı. 2014 Eylül ayı geçici sonuçlarına göre Karaman, Eylül ayında 35.7 milyon dolarlık ihracat yaptı.Türkiye İstatistik Kurumu Konya...

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü, Karaman ilinin dış ticaretiyle ilgili bülten hazırladı. 2014 Eylül ayı geçici sonuçlarına göre Karaman, Eylül ayında 35.7 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi: “2014 Eylül ayı itibarıyla Karaman ilinden 35,7 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirilmiştir. İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre (32,4 milyon dolar) yüzde 10,4 artış göstermiştir. Karaman ilinde 2014 Eylül ayında en fazla ihracat 7,2 milyon dolar ile Suriye’ye gerçekleştirilmiştir. Bu ülkeyi 4,7 milyon dolar ile Irak ve 2,7 milyon dolar ile Belçika izlemektedir. 2013 Eylül ayında en fazla ihracat 5,4 milyon dolar ile Irak’a yapılmıştı. Bu ülkeyi 3,4 milyon dolar ile Cezayir ve 2,5 milyon dolar ile Yemen izlemekteydi. 2014 Eylül ayında Karaman ilinden yapılan ihracat içerisinde en büyük pay 23,4 milyon dolar değeri ile fırın ürünlerine aittir. Bu değeri 5,1 milyon dolar ile kakao, çikolata ve şekerleme, 2,7 milyon dolar ile öğütülmüş tahıl ürünleri izlemektedir. 2013 Eylül ayında Karaman ilinden yapılan ihracat içerisindeki paylara bakıldığında 18,9 milyon dolarlık değeri ile fırın ürünleri ilk sırada gelirken, bu değeri 6,7 milyon dolar ile kakao, çikolata ve şekerleme,1,6 milyon dolar ile öğütülmüş tahıl ürünleri izlemekteydi.”

Bültene göre Karaman, Eylül ayında 7.8 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi, en fazla ithalat ise 2 milyon dolar ile Rusya'dan yapıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri