Karakaş: Hükümetin Sansür Ve Baskıları Sanat Düşmanlığına Dönüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Hükümetin sansür ve baskıları sanat düşmanlığına dönüştü.” dediYazılı bir açıklama yapan Karakaş,"Kamuoyu her gün yeni bir sansür olayı ile karşılaşıyor. Anlaşılan hükümet...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Hükümetin sansür ve baskıları sanat düşmanlığına dönüştü.” dedi

Yazılı bir açıklama yapan Karakaş,"Kamuoyu her gün yeni bir sansür olayı ile karşılaşıyor. Anlaşılan hükümet kendisini aynada görmek istemiyor. O nedenle de yasaklıyor. AKP Hükümeti ve onun Kültür Bakanı sanat düşmanlığına dönüşen sansür ve baskılarını sürdürüyor. Kamuoyu her gün yeni bir sansür olayı ile karşılaşıyor.” ifadesini kullandı.

Karakaş, açıklamalarında şu görüşlere de yer verdi: “Kültür Bakanlığı kendisini kanıtlamış olan bakanlık bünyesindeki sanat kurumlarını yok etmeye ve sanat alanını vesayet altına almaya çalışıyor. TÜSAK yasa tasarısına karşı olan sanatçıları görevlerinden uzaklaştırıyor. Onların yerine liyakatine bakmaksızın kendisine itaat eden, TÜSAK’ı savunan kimseleri görevlendiriyor. Bu durumu içine sindiremeyen, sanatın ve sanatçının özgürlüğünü savunan devlet tiyatrosu müdürlerinin istifasına neden oluyor. Sürecin böyle devam etmesi durumunda sanat kurumları işlemez hale gelecektir.

Diğer yandan otoriter ve totaliter rejimlerde rastlanan sansür olaylarının devam etmesinin, hoşa gitmeyen oyunların ve eserlerin programlardan çıkarılmasının rutin hale gelmesi Türkiye’yi çağdaş dünyadan uzaklaştırıyor.”

“HÜKÜMETİ VE ONUN KÜLTÜR BAKANINI, SANATA VE SANATÇILARA AÇTIKLARI SAVAŞA SON VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Tüm dünyada takdir gören Fazıl Say’ın eserlerinin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın programından çıkartılmasından sonra, şimdi de Shakespeare’in Macbeth oyununun Devlet Tiyatroları programından çıkartıldığına işaret eden CHP’li Karakaş, “Çünkü oyun, iktidar hırsıyla suç işleyerek yükselen Macbeth’in trajik sonuna ilişkin bir içeriğe sahip. Anlaşılan Hükümet kendisini aynada görmek istemiyor. O nedenle de yasaklıyor. Ancak sansürlerle, yasaklamalarla demokrasi de olmaz, iktidarda da kalınamaz. Anayasada yer aldığı gibi sanatı ve sanatçıyı korumakla yükümlü olan Hükümeti ve onun Kültür Bakanını, sanata ve sanatçılara açtıkları savaşa son vermeye çağırıyoruz.” diye düşüncesini paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri