Karaisalı’da Kadın Hafızlar Taç Giydi

Adana Karaisalı Müftülüğü’ne bağlı yatılı kız Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 10 kız öğrenci için icazet ve taç takma töreni düzenlendi.Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu Yöneticisi Elif Köksal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti...

Adana Karaisalı Müftülüğü’ne bağlı yatılı kız Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 10 kız öğrenci için icazet ve taç takma töreni düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu Yöneticisi Elif Köksal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, programın açılış konuşmasını yapan İlçe Vaizi Sultan Oktay, ilçede ilk defa gerçekleşen hafızlık merasimi dolayısıyla ayrı bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hafızlığın önemine dikkat çeken Oktay, gelecek yıllarda daha fazla hafıza taç giydirmek istediklerini söyledi.

Törene, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Lamia Levent de konuşmacı olarak katıldı. Hafızları, yürüyen Kur'an olarak niteleyen Levent, öğrencilerden, öğrendiklerini hayata tatbik etmelerini istedi. Levent, "Hafızlarımız Kur'an-ı Kerim'i harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure nakış işler gibi beyinlerine nakşetmişlerdir. Bu öğrencilerimiz hafızlık unvanını almışlardır.” dedi.

Katılanların gözyaşlarıyla izlediği programın ardından 10 kız öğrenciye İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından diplomaları verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri