Karadziç’e En Ağır Cezayı İsteyen Mağdurlar: Hollanda Da Sorumlu

Eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç'in Lahey’de sona ermek üzere olan yargı süreci mağdurlar tarafından yakından takip ediliyor. Bosna Savaşı’nda binlerce insanın sistematik olarak katledilmesinden sorumlu tutulan Karadziç için en ağır...

Eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç'in Lahey’de sona ermek üzere olan yargı süreci mağdurlar tarafından yakından takip ediliyor. Bosna Savaşı’nda binlerce insanın sistematik olarak katledilmesinden sorumlu tutulan Karadziç için en ağır ceza olan müebbet hapsi destekleyen mağdurlar, Srebrenitsa soykırımında Hollanda devletinin de sorumlu olduğunu vurguluyor.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç, Karadziç için ömür boyu hapis verilmesi acılarının hafifletmeyeceğini söyledi. Ailesinden 22 kişinin Sırp komutan Ratko Mladiç ve askerleri tarafından hunharca katledildiğini dile getiren Subasiç, “Bizler Srebrenitsa Anneleri olarak adalet istiyoruz. Bize en ağır acıları çektiren Radovan Karaçiç'in en ağır cezaları almasını istiyoruz. Hollanda Devleti'nin de bu katliamdan sorumlu olduğunu biliyoruz.” dedi.

Srebrenitsa Anneleri Derneği’nden Zumra Sehomeroviç de Hollanda askerlerinin Srebrenitsa’da Müslümanları koruma görevini yerine getirmediğini hatırlattı. Sehomeroviç, Karadziç hakkında, “O bir canidir. O bir insanlık dışı yaratıktır. Akrabalarımdan 5 kişi hunharca katledildi. Bunun baş sorumlusudur.” diye konuştu.

“DAVA UZATILMADAN EN AĞIR CEZA EVRİLMELİ”

Sarajevo Derneği Başkanı Murat Tahiroviç, de Bosna'da bir insanlık faciasının yaşandığını, bunu da 100 küsur yıldır Kafkasya ve Balkanlarda Müslümanları hedef alan kampanyanın devamı olduğunu dile getirdi. Müebbet hapis cezasının Karadziç için askında hafif kalacağını dile getiren Tahiroviç, “Fakat adaletin tecelli bulması açısından kararın bir an önce verilmesini, davanın daha fazla uzatılmasını istemiyoruz." dedi.

Lahey mahkemesinin Karadziç hakkındaki kararını birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri