Karaduman, batan şirketi sordu: Hangi önlemleri aldınız?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konkordato ilan eden elektrik şirketini TBMM gündemine taşıdı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konkordato ilan eden elektrik şirketini TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, bakanlığın ne gibi önlemler aldığını sordu.

KARADUMAN: “ŞİRKET KONKORDATO İLAN ETTİ”

Hatırlanacağı üzere bağlı taşeron şirketler ile Türkiye’deki elektrik dağıtımının sorunsuz gerçekleşebilmesi adına bakım/onarım ve yeni hat kurulumu işlerinin önemli bir kısmından sorumlu olan Yılmaz Elektrik şirketi, konkordato ilan etmişti. Soru önergesinde şirketin resmî web sitesinde yayınladığı yazılı açıklamayla bu haberleri doğruladığını hatırlatan Karaduman, “Yılmaz Elektrik ve bağlı taşeron şirketlerde çalışan personellerin çoğunun Aralık 2021 ve Ocak 2022 olmak üzere iki aylık maaşlarını alamadığı söylenmektedir. Şayet önlem alınmazsa, bakım/onarım ve yeni hat kurulumu işlerinin durmasıyla Türkiye genelinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanacaktır” ifadelerine yer verdi.

“HANGİ ÖNLEMLERİ ALDINIZ?”

Karaduman, Dönmez’in cevaplandırması istemiyle şu soruları yöneltti:

1. Yılmaz Elektrik’in konkordato ilanı sonrasında Türkiye genelindeki çalışmaları durdurulmuş mudur? Süreç ile ilgili dahliniz ve bilginiz var mıdır?

2. Bakım ve onarım çalışmalarının durmasıyla yaşanabilecek sorunlara ilişkin hangi önlemleri aldınız?

3. Yılmaz Elektrik yetkilileri ile görüştünüz mü? Bundan sonra nasıl bir süreç izlenecektir?

4. Yılmaz Elektrik ve bağlı taşeron şirketlerde çalışan personel sayısı toplamda kaçtır? Bu çalışanların kaçı son iki ayda maaş alamamıştır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri