Karadağ Başbakan Yardımcısı Husoviç Düzce’de

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ve beraberindeki heyet Düzce’ye geldi. Düzce Valisi Ali Fidan ile görüşen Husoviç, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesini istedi ve...

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ve beraberindeki heyet Düzce’ye geldi. Düzce Valisi Ali Fidan ile görüşen Husoviç, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesini istedi ve Düzce ile Karabağ arasında ise güçlü bir bağ oluştuğunu söyledi.

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Novi Pazar Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç, Sancak Rojaye Belediye Başkanı, Meclis Başkanı ve belediye başkan yardımcısı ile imar şehircilik müdüründen oluşan bir heyet Düzce’ye geldi.

Sırbistan heyeti ilk olarak Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti. Vali Fidan konuklarını Valilik önünde karşılarken, Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Valilik anı defterini imzaladı.

Vali Ali Fidan, Sırbistan heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu ziyaretin ikili ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağını söyledi.

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ise Türkiye ile Karadağ arasındaki işbirliği için işadamlarına çağrıda bulunarak, “Türkiye Karadağ ve Sırbistan’ın stratejik bir partneri. Kültürel politik konularda çok iyi ilişkilerimiz var. Nato’ya girmek için verdiğimiz çabalarımıza desteğinize teşekkür ediyorum. Dini ve akrabalık ilişkilerimizin dışında ekonomik olarak da bağımız var. Düzce Yeni Pazar ilişkisi bizim için de örnek oldu. Türkiye’den iş adamı çok Karadağ’da. İş adamlarını Karadağ ve Sancak’a davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Fidan konuk Başbakan yardımcısına hat tablosu hediye etti.

Valilik çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Husoviç, hem Rusya hem de başka ülkeler ile ilişkilerin düzelmesini, terör olaylarının bitmesini dileyerek, “Türkiye ile Karabağ’ın ilişkileri çok sağlamdır. Karadağ en yakın zamanda Nato üyesi olacaktır. Aynı hedef beraberliğinde olan konular vardır. Biz Türkiye için dua ediyoruz. Terör olayları bitsin. Hem Rusya hem başka ülkelerle problemler çözülsün istiyoruz. Türkiye’nin her problemden güçlü çıktığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri